Nyheter > Stärkt arbete med fjäll- och vandringsleder

Stärkt arbete med fjäll- och vandringsleder

För att fler ska få tillgång till Sveriges natur så vill regeringen stärka arbetet med vandringsleder och fjälleder med 50 miljoner kronor per år mellan 2022–2027.

Vandringsleder finns över hela landet och ökar tillgängligheten till naturen samt ger bättre förutsättningar för friluftsliv och naturturism. Statliga leder i fjällen och vandringsleder i skyddade områden ökar möjligheterna att besöka spännande naturområden. Arbetet skapar också sysselsättning över hela landet och bidrar på så sätt till landsbygdsutveckling.

– Allt fler upptäckter Sveriges vandringsleder, och det vill vi uppmuntra genom att rusta upp och anlägga vandringsleder och fjälleder. Sverige har en fantastisk natur som alla borde ha tillgång till. Därför är det viktigt att vi gör det lätt för människor att vara i naturen, säger miljö- och klimatminister Per Bolund.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2021-09-16 15:11   DustieKaltman
Bra. Då kanske man kan satsa lite på vettiga MTB-leder så att alla kan ta del av naturen på olika sätt.
 
Svar 2021-09-16 16:03   fowwe
Försökte hitta information om vad denna satsning går ut på. En stor del (50 miljoner per år) går till friluftsorganisationerna. Förutom detta går även 50 miljoner per år till att rusta upp och anlägga vandringsleder. Det tycks alltså handla om just vandringsleder. Huruvida MTB är "inbakat" i detta kan jag inte se, det nämns inte.
 
2022-07-18 18:29   Janval
Det vore mycket genomtänkt om satsningen gäller VANDRINGSleder och inget annat. Den motbjudande glamping-varianten på hjul bör kunna erbjudas andra lösningar, exempelvis snöfria slalombackar med rullavstånd till någon Michelin-krog.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook