Nyheter > Skogsmulle lockar ut med en utmaning om dagen

Skogsmulle lockar ut med en utmaning om dagen

Behöver du inspiration och lite utmaning för att motivera barnen att komma ut  i dessa tider när coronviruset påverkar vanliga verksamheter, kan Skogsmulle 30 Day Challenge vara en bra början.

Friluftsfrämjandets populära figur Skogsmulle påminner om att naturen fortfarande håller öppet som vanligt. För att inspirera fler har Skogsmulle 30 Day Challenge startats – varje dag i 30 dagar ger Skogsmulle en ny utmaning att göra i naturen.

– Man behöver inte ta sig långt bort för att kunna njuta av naturen. Det viktigaste är att du bara kommer ut i ett sammanhang där inte oron för corona tar så stor plats. Naturen med sin stora yta och friska luft är bra på det. Ta det som är närmast, en park, en skogsdunge eller ett större naturområde. Gå och leta vårtecken, gå balansgång på en pinne eller sten, klättra i ett träd, räkna årsringarna på en stubbe, fika, leka kurragömma, kasta kottar i en mössa. Det behöver inte vara något komplicerat, säger Cajsa Rännar, chefredaktör för Friluftsfrämjandet medlemstidning magasin Friluftsliv.

För att möta risken för ökat stillasittande i Corona-tider har Friluftsfrämjandet och Skogsmulle dragit igång Skogsmulles "30 day challenge". Med syftet att uppmuntra till vistelse i naturen med barn.

Utmaningarna publiceras under förmiddagen på Friluftsfrämjandets Facebook och Instagram. Alla som publicerar ett foto med utmaningen och #skogsmulle30 deltar i utlottning av priser. Vinnarna lottas fram dagligen. 

Ut och prova!

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!