Nyheter > Se trandansen vid Hornborgasjön hemifrån

Se trandansen vid Hornborgasjön hemifrån


Tranparet bjuder upp vid Trandansen. Hornborgasjön Foto: Kent-Ove Hvass

I år får bara tranorna trängas vid Trandansen vid Hornborgasjön. För att minska risken för trängsel uppmanas folk att komma dagar när det brukar vara färre besökare – eller stanna hemma och se tranorna via webbkameror som sänder dansen live.

Livesändningarna från Trandansen startar 20 mars via www.hornborga.com. Den streamade filmen från fälten är ett sätt att ge alla möjlighet att ta del av vårkänslorna vid Hornborgasjön hemifrån.

- Vi får nu uppleva ytterligare en speciell vår med pandemin. Vi behöver alla följa de restriktioner som gäller. Tranorna kan få trängas men vi behöver hålla avstånd till varandra även utomhus, säger Sofie Stålhand, föreståndare vid naturum Hornborgasjön.

Om man vill besöka Trandansen och Hornborgasjön så kan man i år få hjälp att hitta lugnare dagar och stunder ihop med tranorna genom att välja gröna och gula tider i den besökskalender som naturum och Visit Hornborgasjön har tagit fram. Vardagar, morgnar och kvällar brukar det ofta vara mindre folk i rörelse vid Trandansen.

- När solen går upp och tranorna flyger in från sjön är det helt magiskt! Oavsett antal tranor! Men om restriktioner eller sjukdom gör att du inte kan komma så kan du ändå dansa ihop med tranorna tack vare webbkameran, säger Sofie Stålhand.

- Dessutom har vi sett till att boka in tranorna både i höst och nästa vår, försäkrar hon.

Hornborgasjöns hemsida kan du se webbkamerorna och få mer information om tranorna.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar