Nyheter > Scouterna och Google Sverige lanserar Scout ...

Scouterna och Google Sverige lanserar Scout View

Under de kommande månaderna ger sig naturvärldens egna experter, scouter, ut i naturen för att dokumentera smultronställen, stigar och lägerplatser med hjälp av Googles 360-graderskameror och Street View-trekker. De nya Street View-upplevelserna laddas sedan upp till Google Maps genom publiceringsverktyg som finns tillgängliga för allmänheten.

Utifrån värderingen ”världen är för alla” föddes idén om ett gemensamt projekt där Google Sverige står för teknik och plattform, och Scouterna för kunskap om friluftsliv, vildmark och äventyr.

– När Street View först lanserades för tio år sedan var det med målet att ge människor möjligheten att digitalt utforska och uppleva platser runt om i hela världen på ett enkelt sätt. Än lever denna målsättning kvar, och vi har idag verktyg som gör det möjligt för människor att hjälpa oss kartlägga världens alla hörn. Vi är glada över detta samarbete med Scouterna, där vi genom kombinationen av ny teknologi och kunskap tillsammans arbetar för att göra vacker svensk natur mer tillgänglig för omvärlden, säger Andrea Lewis Åkerman på Google Sverige.

Som en del av samarbetet utbildar ett team från Google alla scouter som vill vara med hur kamerautrustningen fungerar och hur man laddar upp innehåll till Google Street View. Materialet hanteras av scouterna själva och fylls kontinuerligt på genom att nya stigar dokumenteras med Street View-kameror.

– Det är en perfekt matchning och samarbetet med Google Sverige är superkul. Scouter i kårer över hela landet är delaktiga och har själva valt ut sina favoritplatser och stigar, skogar, vattendrag, berg och ängar från norr till söder. Vi är schyssta kompisar helt enkelt och vill göra naturen mer tillgänglig för fler och skapa fler friluftsupplevelser för alla, säger Caroline Thunved, kommunikationschef på Scouterna.

Till Scout View.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!