Rovdjurscentret De 5 Stora

Rovdjurscentret De 5 Stora i Järvsö har ny webbplats, nybyggda lokaler och nyanställd utställningsdesigner.

Av: ulindh

Den 24:e november presenterades den helt nydesignade och omgjorda webbplatsen www.de5stora.com
Förbättringarna är omfattande. Många nya foton, ett konstgalleri med verk från flera konstnärer, och nyskrivna temaavsnitt om turism, jakt, tamdjur och renskötsel. Nya recept, en stor avdelning med svar på vanliga frågor, samt möjligheter för besökarna att på olika sätt dela med sig av egna rovdjursupplevelser.

– Vi har byggt ut sajten ytterligare, under devisen ”Allt om de stora rovdjuren”. Det uppdaterade och faktagranskade innehållet är nu ännu mer tillgängligt och stilrent presenterat. Samtidigt är både glimten i ögat och webbadressen förstås kvar, berättar Staffan Widstrand, chefredaktör för den mycket innehållsrika webbplatsen.

Bygget av besöksanläggningen i Järvsö är strax färdigt
Det specialritade huset som kommer att rymma besökscentret är klart vid årsskiftet. Arbetet följer tidsplanen och budgeten på 22 miljoner kronor hålls.

Designern Ove Lindau leder utställningsbygget
Han har formgivningsmeriter från bland annat Friidrotts-VM i Göteborg och Världsutställningen i Sevilla, och utsågs i konkurrens med flera andra mycket väl meriterade kandidater.

– Det är verkligen genuint roligt att få vara med och bygga upp något så ovanligt som ett rovdjurscenter. Många spännande form- och presentationsideér finns redan klara, och ämnet känns hett och bra, säger Ove Lindau om arbetet med att utforma den ambitiösa utställning som kommer att möta besökarna då besökscentret öppnar i början av juni 2005.

– Ett mål med besökscentret, är att de som kommer ska få se och uppleva saker som man sällan eller aldrig gjort förut, säger projektledaren Tomas Frisk. Det blir en blandning av igenkännande leenden och Aha-upplevelser, skratt, etiska och praktiska frågeställningar och nya fakta.

Till De 5 Stora

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
En nattvandring på 30 km i mörker. Från Landskrona till Helsingborg längs med Öresund. 2 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ... 1 kommentar
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar
2020 skrev Karl-Johan Piehl här på Utsidan denna guidebok på engelska. Nu kommer en uppdaterad och rejält utökad version på svenska. Var med och ... 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.