Nyheter > Rejäl jacka och en ryggsäcksnyhet

Rejäl jacka och en ryggsäcksnyhet


Greenland Backpack 25 liter


Greenland Backpack 15 liter

Efter många års uteliv sydde en pensionerad gruvförman i Kiruna och hans hustru om hans uttjänta Grönlandsjacka till en väska att ha på sparken. Denna enkla men kreativa re-design som väckte idén att skapa Greenland Backpack – inte för sparken, men för vardagens växlande behov.

Ryggsäcken har detaljer från den klassiska Grönlandsjackan, men också från klassiska modellen Packsäck från tidiga 70-talet.

Huvudfacket är toppmatat och har snörjustering upptill. I huvudfacket finns det en värdeficka och ett fack med bottenvaddering för bärbar dator (upp till 13 tum för den mindre modellen, upp till 15 tum för den större). Ryggpartiet är stoppat och en bred, kraftig textilrem utgör både handtag och axelremmar; som är justerbara för bra passform. Den större modellen har också två utanpåliggande extrafickor.

Fakta Greenland Backpack
Storlek: 15 liter respektive 25 liter
Material: G-1000 HeavyDuty, 65% polyester, 35% bomull
Vikt: 450 gram respektive 620 gram
Färger: Autumn Leaf, Mountain Grey, Black, Dark Navy och Green
Rek. pris: 899 kr (15 literssäcken)  1200 kr (25 literssäcken)
Smock No. 1 är inspirerad av ett ytterplagg som från början användes av herdar och hästförare på brittiska landsbygden, och som senare blivit vanlig i militära specialförband. Tanken är att man ska kunna röra sig i skogen utan ryggsäck, och ändå få med sig det som behövs exempelvis karta, kompass, tändstål, verktyg, kamera, första hjälpen-utrustning med mera. Jackan är därför försedd med inte mindre än tio utvändiga fickor; på ärmar, bröst, nertill och baktill, de flesta med bälgfunktion för extra volym. Fickorna är symmetriskt placerade för att man ska kunna ordna "jämvikt i packningen".

Jackan är lång och rymlig för att ge plats för värmande plagg under och för att kunna användas som ett täcke om man behöver övernatta utomhus. Den har en justerbar stormhuva med skärm som kan vikas i två lägen för att antingen ge maximalt vindskydd eller mer sikt åt sidorna.

Dragkedjan framtill är tvåvägs och har skyddsklaffar för att förhindra kyla att tränga in. Dragkedjans kläppar och dragskogrepp är i naturfärgat läder för smidigare hantering även om handskarna sitter på.

Fakta Smock No. 1
Storlek:
XXS-XXL
Material: G-1000 Eco, 65% polyester, 35% bomull. G-1000 HeavyDuty, 65% polyester, 35% bomull.
Vikt: 1 160 g i storlek M
Färger: Dark Grey, Dark Olive
Rek. pris: 6 000 SEK

Mer information

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2014-09-19 17:57   SOTO
Fjällräven behöver inte anstränga sig speciellt mycket för att upplevas retro eller har jag fel;)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar