Rabatt på kajakuthyrning för silvermedlemmar

På Hasselö i Tjust skärgård i småland.

Av: ulindh

På Hasselö i Tjust skärgård i småland. 

KAJAKPAKET FÖR UTSIDAN.SE SILVERMEDLEMMAR:

Alla priser inkl. moms

1/2 dag (4 tim) 270 kr (ord pris 335kr)

Heldag (8 tim) 390 kr (ord pris 460 kr)

Dygn (24h) 430 kr (ord pris 510 kr)

2 dygn 630 kr (ord pris 760 kr)

Extradygn: 150 kr ( ingen  rabatt )

1 vecka 1 150 kr ord pris 1410 kr)

I priset ingår: Enmanskajak, flytväst, paddel, kapell, 1 st vattentät väska, svamp, karta, båtresa t&r Loftahammar - Hasselö

Paketen måste förbokas och priset gäller mot uppvisande av medlemskort från Utsidan.se

Bokning sker genom att ringa: 0490-911 30 

Paddla havskajak på Hasselö
Ljudlöst och nära vattenytan glider man sakta fram bland skärgårdens alla öar och kobbar. Med Hasselö som utgångspunkt för din kajakfärd befinner du dig redan mitt i skärgården och upplevelserna börjar så snart du sätter dig i kajaken.
Havskajekerna hyrs ut av Handelsboa vid Hasselö Sand och kan hyras året runt.

Kajakerna är enmanskajaker av modell Hasle Explorer. Det är stabil kajak som lämpar sig bra för såväg nybörjare som mer erfarna kanotister. Kajaken har roder och .... I kajaken finns lastutrymme i främre delen och på utsidan finns spännband.
Du kan hyra kajakerna för en halvdag (4 timmar) eller för flera dagar eller veckor om du vill.

Vi erbjuder olika typer av Kajakpaket och guidade kajakturer för 1-20 personer.

Skärgårdens medelpunkt
Hasselö ligger i småländska Tjust skärgård, mitt emellan Västervik och Loftahammar. Ön är en av de större utan fast landförbindelse i skärgården och tillsammans med grannön Sladö, som numera är sammanvuxen med Hasselö, sträcker den sig drygt nio km från norr till söder med max bredd på fyra km. Med drygt 20 fastboende och 400 fritidsboende är den också en av de mest befolkade öarna i området. Naturen är omväxlande, med lummig innerskärgård i norr, tallskogsdominerad storskog och sandstrand på mitten och karaktäristisk ytterskärgård med ängsmark och kala klippor mot öppna horisonten i sydost.

Hasselö är en levande idyll med många mysiga utflyktsmål och gömda smultronställen att upptäcka. Den nio km långa grusvägen, med hårt packat underlag, gör Hasselö perfekt för utflykter på cykel. Vill man prova guppigare framfart finns skogsvägar, stigar och vandringsleder kors och tvärs över ön. På Hasselö och Sladö finns inga bilar men flakmopeder och fyrhjulingar är desto vanligare och med Görans remmarlag kan du boka din egen tur med fyrhjuling eller traktor och vagn runt ön.

Hitta till Hasselö
Hasselö är en ö utan fast landförbindelse i Tjust skärgård, mittemellan Västervik och Loftahammar i nordöstra Småland. Besöker du oss på sommaren kan du åka med den reguljära skärgårdstrafiken från Loftahammar. Under resten av den isfria tiden på året kan du boka din egen båtresa med taxibåt eller större passagerarbåt.

Vägbeskrivning till Sandbyhovsbryggan i Loftahammar Kör väg E22 och tar av mot Loftahammar och väg 213 vid Björnsholm. Efter 17 km kommer du in i samhället och kör då förbi fabriken Wienerbagarn och Bygdegården. Vid Birgittaboden svänger du höger, nedför den branta backen till Sandbyhovsbryggan. Intill finns gratis parkering.

Mer information hittar du häroch här

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?
Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.

Att bygga broar

Common Values United jobbar för att öppna upp den svenska naturen för "barn från tredje kulturen". 7 kommentarer
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Norrskensentusiasten Carl Bergstrand ger sina bästa tips för att se och fota det färgstarka ljusfenomenet.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.