Nyheter > Proffs och amatörer möts på Nordic Outdoor i ...

Proffs och amatörer möts på Nordic Outdoor i Göteborg!

Mästerskap och tävlingar – proffs och amatörer möts på Nordic Outdoor i Göteborg!
Under mässan Nordic Outdoor som äger rum 3-5 maj på Svenska Mässan i Göteborg arrangeras flertalet upplevelser och tävlingar med hög puls. Två av de större är SM i Bouldering och Nordic Outdoor Challenge – Icebug City Trail.

I samarbete med Västkustens Sportklätterklubb hålls SM i Bouldering på mässan där Sverigeeliten gör upp om SM-titeln. Bouldering är en gren inom klättring som på senare år har blivit mycket populär och fått sporten att växa. Klättringen sker på stenblock, så kallade boulders. Utövaren har inget rep till hjälp utan endast en matta under sig som skydd nedanför en fem meter hög vägg.

Kvalomgångarna sker under lördagen med final på söndagen där mässans besökare har möjlighet att följa tävlingarna på plats. I den slutgiltiga finalen tävlar klättrarna på fem olika väggar och segraren är den som tagit sig högst upp.

– Det är ett otroligt bra startfält i år. I nuläget är det fler tjejer än killar anmälda vilket är jättekul då fördelningen brukar vara lite ojämn, säger Björn Strömberg från Västkustens Sportklätterklubb.

Nordic Outdoor Challenge – Icebug City Trail är ett terränglopp som Mölndal Outdoor anordnar tillsammans med skovarumärket Icebug. Söndagen den 5 maj kl. 13.00 går den gemensamma starten för samtliga löpare. Både start och mål sker på mässområdet vid Mölndalsån på baksidan av Svenska Mässan/Valhallabadet.

De tävlande kan välja att springa individuellt eller ställa upp med ett lag i det så kalladeLagloppet. Här kan fyra deltagare tävla tillsammans för att gemensamt få den bästa snittiden. Icebug utmanar de tävlande att ställa upp mot deras egna fyramannalag. Om utmanarna vinner bjuder Icebug på skor åt hela laget.

Den 6000 meter långa banan är utstakad mitt i city. Längs med den kuperade terrängbanan får löparen variation av små stigar samt uppbyggda hinder över stock och sten. För de som ledsnat på asfaltslöpning är det här ett perfekt tillfälle att springa i terräng.

För mer information om SM i bouldering och Nordic Outdoor Challenge – Icebug City Trail

Mer information om Nordic Outdoor

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar