Poseidon’s ”The Platform”

The Platform är den första produkten att lanseras i samarbetet mellan Poseidon och Cis-Lunar och är en plattform för dykning med både flaskor och kommande rebreathers.
Designteamet hade målsättningen att uppnå flera olika krav vid utvecklingen av produkten. Kraven var att den skulle vara enkel att sköta och använda, flexibel vid inställning och dykning, kunna användas för både flaskor och rebreathers och kunna anpassas till olika sorters användning och dykare. Dessutom skulle en mängd tillbehör kunna anslutas på ett enkelt sätt.

Av: ulindh

Snabb-kopplingen för flaskor eller andra andningsapparater, tillverkad i rostfritt stål och tålig termoplast. Snabbkopplingen är avsedd att med ett enkelt handgrepp byta flaska eller från flaska till rebreather utan att behöva lossa banden. Låsanordningen är placerad bakom ryggplattan för att inte utlösas av misstag.

Ryggplattan är ergonomiskt formad för att passa rygg och svank oavsett dykarens längd. Formen är särskilt viktig på land när vikten från flaskor på ryggen bör fördelas för att inte upplevas som tung.

En storlek passar alla. Lika viktigt för både den egna dykaren som för uthyraren. Storleken justeras när man har The Platform på sig.

Remstället. Ett 50mm polypropylenband som löper hela vägen runt ryggen, över axlarna och som viker tillbaka runt höfterna. Allt justeras med spännet som sitter fram på magen. Valfritt antal d-ringar kan monteras på remstället för att tillfredställa alla användningsområden. Allt sköts och ställs lätt in genom spännet på magen, dra i banden och hela remstället drar ihop sig. Passar lika bra för den stora dykaren som för hans eller hennes barn.

Blåsan. Ytterblåsan är i ett mycket slitstarkt material med punkter som är extra förstärkta för att motverka punkteringar. Den är formmässigt utvecklad för att effektivt dras ihop vid behov och kan snabbt bytas till en annan storlek och form om så önskas. Enkel eller dubbelpaket, spelar ingen roll. Bara att välja den blåsa som passar dig bäst. Inflatorn är tillverkad i rostfritt stål för att säkerställa att både uppblåsning och tömning av blåsan alltid fungerar.

Snabbkoppling för både blåsor, vikt- och tillbehörsfickor. För att snabbt och enkelt kunna anpassa plattformen till varje dykares krav. Viktfickor, tillbehörsfickor och ringar fästs med snabbkopplingar direkt på remstället.

Höga krav på kvalitet har varit ledstjärnan vid val av material och konstruktionslösningar. The Platform ska kunna används både i dykskolan, privat och från nybörjare till avancerad rebreatherdykare.
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Vattensportare använder ofta torrdräkter. Dräkterna behöver ses över ibland. Sömmar kan läcka, dräkten kan ha skador och latextätningarna behöver ...
En reseberättelse om en utflykt till Similan Islands utanför Khao Lak i Thailand. 1 kommentar
Visst erbjuder Gotland fina möjligheter till friluftsliv. Kolla på den här filmen för inspiration och tips på platser att besöka. 3 kommentarer
Att dyka natt är en mycket speciell upplevelse som inte kan beskrivas med ord. Här kommer en skymt av upplevelsen tillsammans med en del tips för ett ... 2 kommentarer
Sen eftermiddagssnorkling strax utanför den kosmopolitiska Ladiko bay. Ett möte med en av medelhavets mest graciösa varelser.

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...