Nyheter > Paul´s Boots

Paul´s Boots

Det är en lång historia kring Paul´ Boots, den korta versionen är den att Paul vandrade mycket i sin ungdom, men när han var 42 år insjuknade hans mor i Parkinsons sjukdom och hans far fick Alzheimer. Han tog hand om sina föräldrar och försummade sig själv.

Under föräldrarnas sjukdomsperiod träffade han sin fru och de tog tillsammans hand om föräldrarna till slutet. I början när de träffades kunde de komma ut och vandra men ju längre tiden gick tog föräldrarnas sjukdom alltmer av deras tid.

Efter föräldrarnas död och de äntligen skulle få tid att komma ut på vandring igen, då var Pauls hälsa dålig. Han var överviktig och fick flera hjärtattacker. Han lyssnade på podcasten Dirtbag Diaries och drömde om att vandra Appalachian trail.

Han förberedde sig för vandring med packning och allt, till slut gjorde han i ordning tre par vandrarkängor och satte i hallen. Sen sa han till sin fru att nu var han redo att gå när som helst.

Ett par veckor senare dog Paul av en hjärtattack. Hans fru funderade på vad hon skulle göra med alla hans vandringssaker. Hon tog till slut kontakt med podcasten Dirtbag Diaries som han lyssnat på så mycket och de kontaktade i sin tur en vandringscommunity. De frågade efter volontärer i sitt nätverk om de ville bära Pauls kängor på leden och samtidigt ta bilder och filma kängornas resa. Responsen blev otrolig. Över 400 svar.

Detta har nu resulterat i en film där Pauls skor bär huvudrollen och vi får lära känna och följa vandrare som bär på hans kängor på Appalachian Trail.

Här kan du läsa hela historien på Backpacker.com.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2016-12-18 21:39   viktorpettersson
Riktigt fin berättelse, tack för delningen!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Aktuellt: Trevlig helg!