Nyheter > Paddelmagi i Åsnen

Paddelmagi i Åsnen

Av: [email protected]

En riktigt härlig friluftsupplevelse får gärna innehålla både äventyr, i stort eller smått, och oväntade möten med djurliv, natur och människor. Getnö i sjön Åsnen är en undangömd pärla som bjuder på allt och lite till. För första gången kommer sjön och dess vackra paddelled att användas som scen för Åsnen Kanotmaraton den 17 maj. Leden löper längs sjöns västra strand och passerar såväl fågelskyddsområden som naturreservat och löper genom den framtida nationalparken.

Förutom en bansträckning på 42 respektive 21 kilometer, som kan paddlas i kanadensare, enmanskajak eller tvåmanskajak, kommer det att bjudas på uppslupen stämning på ön under hela paddelhelgen. Restaurangen och puben står öppen för familjemedlemmar, fans och deltagare hela dagen och kvällen och på öns naturcamping finns det gott om sovplatser åt alla tillresta. Getnö är en plats för äventyr och upplevelser, även för de som inte deltar ute på sjön.

Loppet kommer att hållas öppet under 10 timmar, så att det finns gott om tid för dig som vill njutningspaddla att verkligen insupa atmosfären. För dig som vill ha lite av en utmaning kommer det finnas ett par harar i loppet som kan vara spännande att försöka slå!

Mer information om kanotmaratonet  och om Getnö.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar