Nyheter > På tur runt Sverige

På tur runt Sverige

De startade den 9/2 från Trerikröstet med skidor och pulka tog sig de 160 milen ner genom de svenska fjällen till Grövelsjön, de mötte på många intressanta människor och platser under vägens gång. Mycket snö och kyla, den lägsta temeperaturen var ner mot -40...i tält.

Vid ankomsten till Grövelsjön så satte de sig på sina cyklar och cyklade de ca 65 milen ner till Svinesund/Strömstad för att därifrån paddla runt de cirka 240 milen runt den svenska kusten upp till Haparanda. 74 dagar tog den etappen, dåligt väder, bra väder höga vågor och spegelblanka vatten.

Väl i Haparanda väntade så inte bara ett större antal mygg utan även de återstående 60 milen på cykel längs Tornedalen och Torneälven.

I Kilpisjärvi på den finska sidan av Torneälv så vandrade de de återstående 13 km in till Treriksröset, en fantastisk resa runt Sverige var därmed över och de såg med vemod tillbaka på de 5,5 månad som de varit ute i regn och sol, alla mygghål de varit inom, alla kalla mornar som de krupit ur sovsäcken, allt knäckebröd de ätit. Men de har nu minnena och 1200 bilder att minnas denna resa av.


Läs om expeditionen på deras hemsida

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Aktuellt: Svamprisonotto