Nyheter > OrganoTex® " Årets miljömärke

OrganoTex® " Årets miljömärke

OrganoTex® vinnare av Sportfacks "Gear of the Year" Årets miljömärke.

Sportfack, Sveriges största affärssite och branschtidning för sport, cykel- och golfbranschen delar varje år ut priset Gear of the Year. På årets prisutdelning som hölls på Haymarket i Stockholm, vann OrganoClick priset för årets miljömärke med sin fluorkarbonfria och biologiskt nedbrytbara textilimpregnering OrganoTex® Waterproofing.

OrganoTex® Waterproofing är en textilimpregneringsprodukt för konsumenter som används för att impregnera och underhålla skalplagg, byxor, regnkläder och andra textila produkter som behöver vattenavvisning. Produkten baseras på mer än 10 år av forskning inom biomimetik där naturliga kemiska processer studeras med speciellt fokus på växtbladens vattenavvisande egenskaper. Produkten är helt fri från de problematiska fluorkarbonerna (PFAS) och är dessutom biologiskt nedbrytbar. 2018 lanserades produkten i Sverige mot konsumenter och säljs nu i mer än 100 svenska butiker.

"Det är otroligt hedrande och roligt att få denna utmärkelse. Vi har haft en fantastisk lansering av vår textilimpregnering OrganoTex Waterproofing under 2018 med ett mycket bra mottagande av produkten från både återförsäljare och konsumenter", säger Susanne Karlsson, Account manager för OrganoTex® på OrganoClick.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!