Nyheter > Nytt Äventyrsmagasin

Nytt Äventyrsmagasin

Äventyrsresor slutar att producera en resekatalog och väljer istället att presentera sina resor i magasinsform. Den nya tidningen som lanseras hösten 2010 innehåller längre resereportage, personporträtt, reseinspiration och korta resefakta. Komplett och aktuell information om alla expeditioner samlas på hemsidan.
Istället för att som vanligt producera en katalog över aktuella resor har Äventyrsresor i år valt att göra ett magasin på 68 sidor.
– Vi kände att vi hade så mycket mer att berätta, säger Peter Sund, VD på Äventyrsresor. Katalogen räckte inte riktigt till, även om vi de senaste åren har byggt ut den med korta reportage.
Det första numret av magasinet, som också bär namnet Äventyrsresor, är fullmatat med artiklar och reportage. Många av Äventyrsresors mycket kunniga färdledare har bidragit till innehållet. Till exempel berättar professor emeritus Staffan Ulfstrand insiktsfullt om elefanter och zoolog Stefan Johnsson låter oss möta leoparden på nära håll. Tom Arnbom, docent i zoologisk ekologi, som till vardags arbetar för WWF, skriver om valrossen och de prövningar den utsätts för. Vi får också möta både sedan länge döda och nu levande hjältar, exempelvis Everestpersonligheten Wongchu Sherpa som idag arbetar för att etablera ett system för återvinning längs vandringsleden i Nepal. I ett annat porträtt följer vi fotografen Nils Strindbergs sorgliga resa mot döden i Arktis tillsammans med ballongfararen S. A. Andrée.
Mindre dramatiska, men stora personliga upplevelser berättar flera av Äventyrsresors resenärer och medarbetare om. Till exempel hur det är att åka på safari med barn. I den nya formen kan även Äventyrsresors syn på hållbart resande belysas på ett tydligt sätt.
– Vi vet vad som krävs för att skapa storartade upplevelser, säger Peter Sund, men till skillnad från många andra gör vi det med omtanke och respekt för både lokalbefolkningen och de miljöer vi besöker. För oss är det viktigt att natur och kultur bevaras även för kommande generationer. Också detta får vi plats att berätta om i magasinet.
Det första numret publicerades i november 2010.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in