Nya Zeeländska staten investerar i ny vandringsled

En ny vandringsled, Hump Ridge Walking track,
utvecklas nu i sydvästra Nya Zeeland.

Av: Christer Lindh

Nya Zeeländska staten går in med ett bidrag om drygt 3,5 miljoner SEK. Hump Ridge Walking Track ligger väster om staden Tuatapere. Leden blir 54 kilometer lång och går igenom omväxlande landskap och olika skogsarter, längs kusten och genom bergstrakter.
Vandringsleden beräknas bli lika känd som Milford Track, som ligger strax norr om området.

En ny vandringsled, Hump Ridge Walking Track, uppförs nu i södra Nya
Zeeland. Leden kommer att omfatta delar av den existerande South Coast
Track, men en 22 kilometer ny led byggs ut. Nya stugor byggs också.

-Hump Track är ett utmärkt exempel på vad som kan åstadkommas när
lokalbefolkningen, kommuner och staten arbetar tillsammans mot gemensamma mål, sade Nya Zeelands turistminister, Mark Burton, i samband med utdelningen av bidraget.

Hump Ridge Walking Track blir en av Nya Zeelands mest varierande leder. Området har ett rikt växtliv, med alpina blommor och många trädarter. Historiska lämningar från landets 1920-tals skogsindustri är välbevarade. Vandrare kan se sälar och de sällsynta små Hector-delfinerna längs kusten och de nyfikna bergspapegojorna Kea i bergstrakterna.

Hump Ridge Walking Track blir en av Nya Zeelands "Great Walks" som omfattar åtta vandringar runt om landet. Bland dessa är den lätta kustvandringen Abel Tasman Coastal Track på norra delen av Sydön, och de något svårare Milford Track och Kepler Track i syd.

Källa: Informedia

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?

Att bygga broar

Common Values United jobbar för att öppna upp den svenska naturen för "barn från tredje kulturen". 7 kommentarer
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Glaciärvandring, klättring och balansgång längs en smal kam. Att ta sig till Sveriges två högsta toppar är inget för den höjdrädda. 4 kommentarer
Föreningen Hej främling och STF arrangerade förra helgen en fjällvandring för att ge fler möjlighet att må bra och hitta nya vänner.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.