Ny styrelse vid SNF:s riksstämma

I samband med SNF:s riksstämma i Umeå blev Magnus Ljung från Falköping ny vice ordförande i föreningen. Hans Egnéus från Göteborg och Annkristin Holmberg från Krokom valdes som nya ledamöter i styrelsen. Mikael Karlsson omvaldes till ordförande och Lena Eriksson omvaldes till vice ordförande.

Av: ulindh

- Riksstämman visade att SNF är en levande folkrörelse med bred uppslutning i hela landet. Deltagarna har ett glödande engagemang i miljö- och naturvårdsfrågor. Den nya styrelsen kommer att föra föreningen framåt i miljödebatten de kommande åren, säger Mikael Karlsson, ordförande i SNF.

Magnus Ljung är bosatt i Falköping, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet och har suttit i styrelsen i två år. Han valdes nu som en av två vice ordförande i SNF.

- Som kommunikationsforskare ser jag en stor potential i att lägga ett ledarskapsperspektiv på miljöfrågorna. Det är teman jag vill utveckla inom ramen för SNF:s arbete, säger Magnus Ljung, vice ordförande i SNF.

Hans Egnéus är professor i Humanekologi vid Göteborgs Universitet och forskar om sambanden mellan människa natur och samhälle.

- Att våga ta ställning baserad på gemensamma normer om "det goda och hållbara samhället" kopplat till sakkunskap om processer och skeenden i ekosystem och samhälle kommer att bli allt viktigare, säger Hans Egnéus, ledamot i SNF:s styrelse.

Annkristin Holmberg kommer från Krokom och arbetar på Birka Folkhögskola. Hon är biolog med miljöinriktning och har arbetat flera år i Östafrika.

- Jag vill vara en kugge i det stora systemet, från FN till min hemkommun, säger Annkristin Holmberg, ledamot i SNF:s styrelse. Folkbildning är viktigt i mitt liv och att föra in den gröna dimensionen i människors tänkande är centralt.


Hela styrelsen 2004:
Mikael Karlsson, ordförande
Lena Eriksson, vice ordförande, Malmö
Magnus Ljung, vice ordförande, Falköping
Hans Egnéus, Göteborg
AnnKristin Holmberg, Krokom
Tommie Fagerberg, skattmästare, Halmstad
Per Hansson, Växjö
Lena Jarlöv, Falun
Eva Tejle-Ekbjörn, Horn, i Kind
Mia Torpe, Stockholm
Emma Widmark, Malmö
Charlie Winjbladh, Stockholm
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
En nattvandring på 30 km i mörker. Från Landskrona till Helsingborg längs med Öresund. 2 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ... 1 kommentar
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar
2020 skrev Karl-Johan Piehl här på Utsidan denna guidebok på engelska. Nu kommer en uppdaterad och rejält utökad version på svenska. Var med och ... 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.