Nyheter > Ny hemsida för Vindelfjällens naturreservat

Ny hemsida för Vindelfjällens naturreservat


Foto: Sofia Johansson

Nu har en ny hemsida för Vindelfjällens naturreservat lanserats. Vindelfjällen är ett av Europas största naturreservat  som lockar allt fler besökare varje år, både från Sverige och utlandet.

–  Vindelfjällen är ett av Europas största naturreservat. Det är ett storslaget område som lockar allt fler besökare varje år, både från Sverige och utlandet. Nu möter vi det ökade intresset med en helt ny hemsida som visar upp områdets hela bredd, säger Peter Jonsson, biträdande enhetschef på Länsstyrelsens naturvårdsenhet.

Intresset för naturupplevelser och friluftsliv har ökat stort under pandemin. Det gäller inte minst för Vindelfjällen. Under 2020 såg STF en ökning av besökare på Kungsleden mellan Hemavan och Ammarnäs med 879 procent. Vindelfjällen var även det reservat som hade flest sidvisningar på Länsstyrelsens hemsida under 2020.

– Syftet med den nya hemsidan är att lyfta fram Vindelfjällen i rampljuset. Sidan innehåller relevant information för dig som vill planera din tur eller inspireras av allt som finns att uppleva i Vindelfjällen, berättar Sofia Johansson, som projektlett arbetet med hemsidan.

Kartor från Naturkartan som visar vandringsleder, stugor och rastplatser i Vindelfjällen har integrerats på sajten.

Naturum Vindelfjällen får en framträdande plats

Naturum finns både i Hemavan och Ammarnäs och fungerar som bemannade besökscentrum för naturreservatet. Här kan du ta del av utställningar, följa med på guidade turer och lära dig mer om djur, natur och kultur i Vindelfjällens naturreservat. På den nya hemsidan finns egna ingångar för naturum där besökare enkelt hittar aktuell information om öppettider, aktiviteter och utställningar.

Vindelfjällens naturreservat

Vindelfjällen ligger i Västerbottens nordvästliga hörn i Sorsele och Storumans kommuner. Reservatet sträcker ut sig på 565 000 hektar fjällvidder och fjällnära skog. Tack vare ett stort antal skid- och vandringsleder, raststugor, övernattningsstugor samt orterna Hemavan-Tärnaby och Ammarnäs är Vindelfjällen tillgängligt för lokalbefolkning, besökare och besöksnäring året runt.  

Nya vindelfjallen.se

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!