Ny festival - Stockholm Outdoor 2014

Av: ulindh

Den 6-7 juni 2014 arrangeras Stockholm Outdoor som kommer att bli Skandinaviens största utomhusfestival. Festivalen kommer att gå av stapeln vid Sjöhistoriska muséet på Gärdet/Djurgården. Det kommer att bli en blandning mellan sport, outdoor, musik, foto och film. Inspirationen kommer från liknande festivaler som anordnas bland annat i USA.

”Vi ser ett oerhört stort intresse för träning och utomhusaktiviteter just nu och Stockholm med allt vatten och kungliga stadsnationalparken är en perfekt arena för denna nya satsning”, säger David Klint, en av arrangörerna.

Festivalens fokus är aktiviteter som får människor att uppleva och värdera naturen: löpning, cykling, paddling, klättring, vandring. Genom intressanta föreläsningar, testa på-aktiviteter, tävlingar, träningstips, kostråd, clinics, foto- och filmsko­lor vill arrangörerna inspirera till hälsosammare livsstil och mer nyfikenhet till Sveriges natur.

 ”Med Stockholm Outdoor vill vi också visa nya sporter och aktiviteter som slackline, stand up paddleboard och obstacle race”, säger arrangören Glenn Mattsing. ”Sen vill vi ta träning och outdoor lite närmare musik-, foto- och konstvärlden genom att mixa detta till något nytt”.

Arrangemanget är gratis och öppet för alla.
Speciella föreläsningar och clinics kommer att kosta pengar och kunna bokas både på sajten  och på plats. Festivalen riktar sig till alla med ett intresse för hälsa och utomhusaktiviteter.

Mer information

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Föreningen Hej främling och STF arrangerade förra helgen en fjällvandring för att ge fler möjlighet att må bra och hitta nya vänner.
Den 9 september är det Vandringens dag och det finns flera guidade vandringar att anmäla sig till. 1 kommentar
Sörmlandsledens jubileum firas med folkfest och aktiviteter året ut.
Outdoor Festival Sthlm arrangeras i slutet på maj och erbjuder flera prova på aktiviteter, föreläsningar och skönt utehäng.
Den 22 maj uppmärksammas Biologiska mångfaldens dag över hela Sverige.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.