Ny butik i Västerås

Peak Performance öppnar en ny butik i Västerås den 23:e oktober.

Av: admin

Hösten är som brukligt en intensiv nyöppningsperiod för Peak Performance. Sedan tidigare finns 13 Peak Performance-butiker i Sverige, och nu öppnar den 14:e i Västerås. Butiken slår upp portarna den 23 oktober, och kommer att ligga i shoppingcentret Gallerian, centralt belägen vid Sturegatan i Västerås. Butiken får en yta på 172 kvm, som fylls med höstens nyheter.

Norden får under hösten 2008 ytterligare tre Peak Performance-butiker, redan i september öppnades en butik på Köpenhamns flygplats. Butiken kommer till stor del ha ett utbud av basplagg för att tillgodose resenärernas behov, och har haft en lovande uppstart. I september öppnades även en butik i norska Bergen, som komplement till den General Store som redan finns där. I Norge öppnas även den 24 oktober en 130 kvm stor butik i Fredrikstad invid Oslofjorden.

Ytterligare butiker
Den 8 oktober får Schweiz huvudstad Bern en Peak Performance-butik, i det nybyggda och exklusiva köpcentrat Westside. Sedan tidigare finns Peak Performance representerade i städerna Genève och Zürich, samt på skidorter som Zermatt, Verbier och St. Moritz. Butiken i Bern blir 140 kvm stor. Även i anrika studentstaden Leuven i Belgien öppnas en General Store på 130 kvm den 16 oktober.

I den klassiska, tyska skidorten Garmisch Partenkirchen har Peak Performance fått ett fint butiksläge i ett nytt shoppingcenter mitt i stadskärnan. Adressen blir Chamonixstrasse 3-9 och butiken med en yta av 130 kvm invigs 11 november. Butiken blir den sjunde General Store Peak Performance öppnar i Tyskland.

General Stores är Peak Performance benämning på det 60-tal butiker som finns strategiskt placerade runt om i världen såsom i Stockholm, Chamonix, Val d'Isère, Cortina, Dubai, München och Whistler för att nämna några ställen. I dessa General Stores finns möjligheten att visa hela företagets bredd och djup inom alla produktgrupper, samt förmedla den känsla, kunskap och kompetens som Peak Performance har utvecklat under de första 22 åren. Förutom genom General Stores distribueras Peak Performance produkter via ca 1900 återförsäljare i mer än 20 länder i Europa, Kanada och Japan.

Peak Performance är Skandinaviens största klädmärke inom funktionellt sportmode med starkt internationellt fäste, och är enligt tidningen Habit återigen det svenska sportmodemärke som exporterar mest. För det brutna räkenskapsåret 2007/2008 redovisas en omsättning på 1,116 miljoner kronor (120 miljoner euro), det är en ökning med 11% jämfört med föregående år. Rörelsemarginalen för räkenskapsåret uppgår till ca 15%.
 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

För första gången har Patagonias Worn Wear Tour rullat igenom Sverige. Under sju stopp hann teamet ombord reparera över 500 friluftsplagg – också ... 3 kommentarer
Sextonde och sista delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 2 kommentarer
Femtonde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra" handlar om förpackning. 2 kommentarer
Fjortonde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra".
Trettonde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra".

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.