Ny bekväm lättviktssäck

Med nya lättviktsäcken Friluft kombinerar Fjällräven låg vikt med komfort. Ett ventilerande ryggsystem gör säcken skön att bära och de rymliga sidfickorna och stavhållarna kan användas även när säcken är komprimerad.

Av: ulindh

Med nya lättviktsäcken Friluft kombinerar Fjällräven låg vikt med komfort.
Ett ventilerande ryggsystem gör säcken skön att bära och de rymliga sidfickorna och stavhållarna kan användas även när säcken är komprimerad.

Friluft passar extra bra för dagsturer och för den som vandrar utan tält. Den finns i två storlekar, 20 och 35 liter – båda med låg vikt (1-1,3 kg).

Säcken gör skäl för sitt namn, Friluft. Ett ventilerande ryggsystem som formar sig efter ryggen gör säcken luftig och komfortabel att bära. Till och med axelremmarna är gjorda i ett ventilerande material.
Friluft kan komprimeras och vid liten packning hamnar innehållet nära ryggen. Utan packning blir den helt platt. En helt ny detalj är att vissa kompressions-remmar är placerade i botten, vilket gör att sidfickorna kan användas även i komprimerat läge. Sidfickorna rymmer lätt en extra jacka eller regnkläder, för snabb åtkomst. Även höftbältet är försett med fickor - exempelvis för nycklar, telefon eller kamera.

Ryggsäcken har hög bärkomfort och är gjord i mycket tålig nylon med förstärkning i både botten och sidfickor.

Friluft 20

Friluft 35

Läs mer


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.