Lättare packning från A till Ö

Nu kommer uppföljaren till "Vandra fjäderlätt och njut mer av färden". en kompakt handbok som fokuserar på enkla, praktiska råd och enkelt visar vilka delar av packningen som kan ge störst viktbesparingar, ett bra komplement till boken Vandra fjäderlätt.

Av: admin

Nu kommer uppföljaren till "Vandra fjäderlätt och njut mer av färden". en kompakt handbok som fokuserar på enkla, praktiska råd och enkelt visar vilka delar av packningen som kan ge störst viktbesparingar, ett bra komplement till boken Vandra fjäderlätt.  Ny bok om lättviktspackning av författaren till storsäljaren Vandra fjäderlätt och njut mer av färden!

Det är självklart att en lättare packning ger en skönare vandring och större möjligheter att njuta av färden. Däremot är det inte lika självklart för alla hur man bär sig åt för att få en ryggsäck att bli två, fem eller tio kilo lättare än det man är van vid.

Den amerikanska trenden ultralight backpacking har de senaste åren tagit den svenska publiken med storm. Författaren är en av portalfigurerna bakom detta genomslag och visar här på ett enkelt och lättfattligt sätt hur såväl erfarna som oerfarna med enkla knep kan skala bort inte bara gram utan kilon från sin packning. Vare sig det handlar om en timme i skogen, en långhelg i Alperna eller en vecka i fjällen, varför bära mer än man måste för en bekväm och säker färd?

Författaren Jörgen Johansson är en mycket erfaren fjällvandrare som strax efter millennieskiftet upptäckte oanade möjligheter att spara vikt. Han skalade bort mer än 10 kg från sin veckopackning och har testat olika produkter och metoder i långa och korta vandringar sedan dess. Jörgen är en aktiv debattör i olika forum, bland annat på internet. Han är en anlitad föredragshållare och testar ny, lätt utrustning för ledande tillverkare. 

Du kan beställa boken i Utsidans butik.

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?

Att bygga broar

Common Values United jobbar för att öppna upp den svenska naturen för "barn från tredje kulturen". 7 kommentarer
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Glaciärvandring, klättring och balansgång längs en smal kam. Att ta sig till Sveriges två högsta toppar är inget för den höjdrädda. 4 kommentarer
Föreningen Hej främling och STF arrangerade förra helgen en fjällvandring för att ge fler möjlighet att må bra och hitta nya vänner.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.