Nyheter > Långfärdscyklisten Fredrika Ek har kommit ...

Långfärdscyklisten Fredrika Ek har kommit till Sverige


Fredrika med Sverige i bakgrunden.

Fredrika Ek har kommit till Sverige efter nästan 5000 mil i cykelsadeln och 1000 dagar utomlands. I fredags steg hon av båten i Helsingborg och påbörjade den sista delen av sin resa mot målet i Sundsvall.

- Det är lite blandade känslor att komma till Sverige igen. Samtidigt som det är väldigt roligt att vara här igen är det också sorgligt att veta att det här fantastiska äventyret snart är över, säger Fredrika som nu kommer cykla genom Sverige för att förhoppningsvis nå Sundsvall den 13 januari nästa år.

Under resans gång driver Fredrika en välgörenhetsinsamling till förmån för organisationen ActionAid för att ge utsatta flickor och kvinnor möjligheten till ett drägligt liv utan fattigdom och förtryck. Målet var 4000 cyklade mil och att få varje mil sponsrad med 100 kr, vilket skulle gett en total summa på 400 000 kr. Det målet nåddes redan i somras och är nu uppe i nästan 600 000 kr.

 Idén till äventyret formulerades för första gången då Fredrika under 2013 korsade Europa på cykel. De 400 mil som då tog henne genom åtta europeiska länder, över österrikiska Alperna och den utmanande Jakobsleden i norra Spanien räckte inte på långa vägar.

Följ Fredrika på The Bike Ramble på Facebook, @thebikeramble på Instagram och på hemsidan www.thebikeramble.com.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!