Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Tillaga en Stinas kyckling (vitlök) eller motsv. Stycka upp den i mindre bitar och torka i ugn. Torka squash, aubergine,
röd lök, amerikansk grönsaksblandning samt champinjoner.
På fjället läggs allt i blöt. Kycklingen i en särskild kastrull. Blötläggning i ca 40 minuter. Därefter fräses alla
grönsaker i smör. När grönsakerna ser glansiga ut läggs kycklingen i. Smula över en halv grönsaks-
buljongtärning och häll i en lite vatten. När det puttrat någon minut hälls 3 dl cremé fraiche i. Låt allt
puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar samt lite rosmarin.
Alla torkade grönsaker kommer inte att gå åt, men förgyller istället nästa dags middag.
Grytan kan ätas som den är med bröd till eller om man vill ha pasta eller ris till väljer man det
1 låda Stinas kyckling (vitlök)
1 påse amerikansk grönsaksblandning.
4 squash skurna i halvmånar
1 kg röd lök skurna i grova strimlor
1 kg champinjoner skurna i skivor
1/2 grönsaksbuljongtärning
3 dl cremé fraiche (Ädel)
Rosmarin
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
4 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer