Nyheter > Kurs i fjällsäkerhet

Kurs i fjällsäkerhet

Funderar du på att gå en fjällsäkerhetskurs och känner att du vill ha mer kunskap om vinterfjället. Elever från KY Fjällsäkerhet vid Älvdalens Utbildningscentrum anordnar en veckolång kurs i Jämtlandsfjällen för de som vill utvecklas i sitt friluftsliv.

Kursen ger dig delar av fjälledarcertifikatet och innehåller bland annat boende i tält och snöbivack, navigation, sjukvård, turskidåkning med mera. Turen leds av elever från KY Fjällsäkerhet vilka är utbildade i bland annat sjukvård, lavinkunskap och säkerhetsarbete, och samtliga utbildas till fjälledare. Kursen kommer att genomföras i två nivåer för att ha större chans att passa just dig, vilken nivå passar dig bäst, Qanuk eller Nunatack?

Var: Jämtlandsfjällen
När: Söndag den 14 till lördag den 20 februari 2010
Pris: 1800:-
Vad ingår: Mat, boende och en fantastisk upplevelse ingår, du står själv för utrustningen. En detaljerad utrustningslista tillsammans med mer information skickas ut i samband med anmälningen.

Hur anmäler du dig? Via mail till [email protected], skriv vilken av kurserna du vill gå och hur vi kan nå dig med mer information. Anmälan bör ske snarast.

Har du några frågor eller funderingar kring kursen, tveka inte att ta kontakt via mail [email protected] eller telefon 073-8176545.

Välj Qanuk!
Har du varit ute på sommarfjället tidigare och provat sova i tält, men vill utveckla din vinterfjällkunskap?

Välj Nunatack!
Har du redan genomfört en vintertur, men känner att du vill lära dig ännu mer om vinterfjället och söker en lite större utmaning?

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2010-03-17 14:31   Fam.schnee
Har bara positiva minnen från denna kurs.
Både vad det gäller innehåll och lärare.Kan varmt rekomendera denna för de som vill bättra på sin fjällsäkerhet och kunna ta hand om sig när det blir wipeout
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!