Nyheter > Kolla in Skåneleden på Google Street View

Kolla in Skåneleden på Google Street View


Foto: Johan Persson

Skåneleden blir första svenska vandringsleden nedanför fjällinjen som tar klivet in i en virtuell värld. Det är två av Skåneledens mest populära delleder som prioriterats i arbetet med att tillgängliggöra leden för fler.

– Det är viktigt för både vana och ovana vandrare att kunna planera sin tur och att leden finns på världens största kartverktyg är ett digitalt lyft, berättar Sofie Norrby, utvecklingsansvarig för Skåneleden på Region Skåne.

Både Stiftelsen Skånska Landskap, kommuner, Länsstyrelsen och Region Skånes Skåneledsteam har hjälpt till att bära kamerautrustningen, som bärs i en ryggsäck. Nu publiceras tusentals panoramabilder i Googles Street View-tjänst där den som vill planera sin vandring kan se hur leden ser ut i verkligheten, hur lägerplatsen ligger och hur svår eller tillgänglig en etapp verkar vara utifrån individens förutsättningar. En tjänst som kompletterar Skåneledens beskrivande natur- och kulturtexter, svårighetsgradering och inspirationsmaterial.

Under 2016 fortsätter arbetet med att fotografera Skåneleden på Österlen, genom bland annat Stenshuvuds nationalpark och Brösarps backar.

– Med hjälp av Street View Trekker har vi tidigare fotograferat platser som Galapagos, Grand Canyon och svenska Kungsleden. Målet är att skapa en karta över världen som är så omfattande, korrekt och användbar som möjligt och det känns väldigt bra att nu även kunna inkludera Skåneleden och göra den digitalt tillgänglig, säger Gustaf Brusewitz, informationschef på Google i Sverige.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2016-05-17 21:20   salgo601
Google Street View https://goo.gl/nHjddx
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!