Klassisk jacka nu även för damer

Tensons Himalaya-jacka lanserades 1972 och har sålt i över 500 000 exemplar över hela världen. Ändå tog det 37 år innan den klassiska allvädersjackan finns i en dammodell. Nu är den här.

Av: admin


Tensons Himalaya-jacka lanserades 1972 och har sålt i över 500 000 exemplar över hela världen. Ändå tog det 37 år innan den klassiska allvädersjackan finns i en dammodell. Nu är den här.
- Ja, det är ett möjligt fall för JämO... Skämt åsido, nu har vi rättat till misstaget och gjort en dammodell som finns i vår vinterkollektion, säger Johan Lövqvist, vd för Tenson.   

Jackan lanserades först som en seglarjacka 1972 och blev snabbt även en populär vinterjacka eftersom den är varm, andas och är vatten- och vindtät.
- Det känns roligt att vi nu har vår klassiska jacka i en damigare modell. Jackan är tidlös och passar alla som trivs med att vara utomhus även om det blåser, regnar och är kallt, säger Johan Lövqvist, som tillträdde vd-posten på Tenson för ett år sedan.

Tenson, som grundades i Varberg 1951, har idag ett brett sortiment av högpresterande funktionskläder inom outdoor och ski. Jackor är företagets största produkt, med 74 procent av den totala försäljningen. Himalaya har under åren blivit Tensons specialjacka och den produkt som de flesta förknippar företaget med.

Tensons klassiska Himalaya-jacka finns nu även för damer.

- Den är fortfarande populär i seglingskretsar och många lyfter fram att den står emot regn, blåst och kyla utan att man blir varm och svettig. Det gör den perfekt även för vinterns alla aktiviteter. Under 90-talet var jackan också omtyckt av många trendsättare i Sverige och nu är den på väg att bli riktigt trendig igen, säger Johan Lövqvist.

Himalaya-jackan har tillverkats av Tensons eget material, MPC, som gör att den andas och är vatten- och vindtät.

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.