Nyheter > Kebnekaise Classic gör comeback 2009

Kebnekaise Classic gör comeback 2009

Tävlingen var välkänd under 90-talet, med tävlande som Torgny Mogren, Ola Skinnarmo och Christer Majbäck. KebClassic är en unik tävling då den helt äger rum i väglöst land, i Sveriges mest högalpina område. Ett av målen är att bestiga Sveriges högsta och näst högsta topp (Kebnekaise syd- och nordtopp) och även göra kamvandringen däremellan, Sveriges tak.

- Vi vill med evenemang som detta locka fler människor till STF Kebnekaise på vintern, då intresset för att åka hit under vintersäsongen är svagt om man jämför med sommaren, säger Hans Norén, platschef på STF Kebnekaise fjällstation.

Tävlingen är öppen för alla. I tävlingen ingår flera grundläggande moment i vinterfjällteknik, som att gräva bivack, smälta snö och gå uppför på stighudar. Det finns inga kval för att få ställa upp. Men mer alpina kunskapar krävs då tävlingsbanan sträcker sig över höga fjälltoppar och över glaciärer. Åldersgränsen är 18 år.

För mer information www.svenskaturistforeningen.se/kebclassic eller www.kebclassic.se

Kom och heja
För dem som inte vill vara med och tävla men ändå vara på plats och heja fram sitt favoritlag så har tävlingen gjorts mer publikvänlig än tidigare år. Banan är förnyad och under hela första dagen är det möjligt att följa de tävlande lagens framfart från STF Kebnekaise fjällstationen. Många spektakulära utförsåk kommer att gå att följa från bästa åskådarplats. Publiken får möjlighet att se starten och målgången båda dagarna då start och slutlig målgång är vid STF Kebnekaise fjällstation.

- Vi hoppas på 20-30 deltagande tremannalag. Banan kommer att vara ungefär lika lång och krävande som sist det begav sig men nu kommer det även bli spektakulärt för dem som väljer att titta på, avslutar Hans Norén.


Foto Copyright: Erik Ahlström

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in