Herbarium för barn

My Earthbook är en illustrerad pysselpärm utan ord, tanken är att barn ska samla växter och annat de hittar i naturen i denna pärm.

Av: admin

Med My Earthbook lär sig barnen upptäcka, kategorisera och lära sig om allt spännande som finns i naturen.

My Earthbook är en illustrerad pysselpärm fylld med vackra sidor i 6 olika kategorier samt vykort och verktyg. Barnen samlar saker i naturen och klistrar in det i rätt kategori genom att klippa ut lagom stor bit av det medföljande laminatpappret. Sedan skriver de lite noteringar intill sina fynd om vad det är, var de hittade det och andra intressanta fakta de tar reda på. Vi har även några böcker och länkar vi rekommenderar som ni kan slå upp vad ni har hittat.

Pärmen innehåller också ark med vykort. Om de hittar något fint de vill skicka till någon är det bara att riva loss ett vykort från perforeringen, laminera fast fyndet och skriva en hälsning. Utöver detta finns det fotosidor i boken, där barnen kan göra ett album av sådant som inte går att klistra in, till exempel fåglar, djur, fridlysta blommor etc. Det här är några kategorier som boken innehåller:

* Blommor * Löv * Insekter * Gräs och strån * Pinnar, sand, stenar, snäckor, bär och annat skoj * Fotografier * Vykort

Förutom detta ingår även i My Earthbook:

* 2 sidor laminatpapper *Sax *Linjal * Förstoringsglas * Anteckningsblock * Blyertspenna

Tanken är att My Earthbook skall vara en levande bok och barnen kan byta ut innehållsidorna efterhand som de vill, för att göra plats för nya fynd när den fyllts upp.

Mer information om boken

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.