Nyheter > Happy World Tour

Happy World Tour

Målgången 25 november 2017, efter 13 månader och 25 dagars cykling. 

Calle Wollgård har sen 2008 engagerat sig i barnhemmet Muang Mai på Phuket i Tahailand. Barnhemmet startades för att hjälpa barn efter tsunamikatastrofen 2004, idag hjälper man barn som har det svårt av andra orsaker. Calle har också volontärarbetat på barnhemmet några gånger. Genom att både vandra och cykla har han tillsammans med andra samlat in pengar som gått oavkortat till barnhemmet. 

Bergen i Tadjikistan.

Det senaste projektet i raden är en jorden-runt-cykling som startade i oktober 2016 med målgång 25 november 2017. Då cyklade Calle med Eva Eriksson och Lovisa Håkansson. De cyklade både tillsammans och två och två. I USA fick de med sig en gästcyklist. Calle körde också ensam under en period. I Laos möttes alla upp innan de korsade gränsen tillbaka in i Thailand inför målgången. Under den här cykelturen samlades drygt en halvmiljon kronor in till Stiftelsen Happy Child.

Syftet med cyklingen denna gång var inte enbart insamlingen av pengar utan även att visa att de flesta människor på jorden är goda. 2014 när cyklingen gick från Sverige till Thailand mötte de inte någon som ville dem ont, och när vi dagligen i media läser om saker av tråkig karaktär vill de visa på att motsatsen också finns. Samtidigt ville de öka intresset för cykel som transportmedel både i Sverige och internationellt.

Här kan du läsa deras blogg från cyklingen.

Uttorkad saltsjö i Turkiet.

Tidigare har Calle gjort två välgörenhetsprojekt, det första var en Happy Walk som gjordes i slutet av 2011. Då vandrade han tillsammans med Christoffer, Evelina, Sofia och Sofie och de samlade in närmare en kvarts miljon kronor till barnhemmet.

Under 2014 gjordes det andra välgörenhetsprojektet Happy Tour, då man valde cyklar istället för vandring. Den här gången gick insamlingen till stiftelsen Happy Child som är en svensk stiftelse och står för stor del av driften av barnhemmet i Muang Mai.

Tillsammans med Tomi Blumén, Christofer Johansson och Fredrik Jessen blev det en ganska lång cykelresa på 1 780 mil. Efter drygt åtta månader på cykelsadlarna hade de samlat in närmare 370 000 kronor till barnhemmet. Förutom insamlingen av pengar fick de under cyklingen vara med om fantastiska naturupplevelser och människors gästfrihet och vänlighet.

Vilse på ett risfält i Indonesien.

Läs mer om barnhemmet i Muang Mai.

Stiftelsen Happy Child.

Mer information om The Happy World Tour.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in