Nyheter > Glädjande besked för fjällturismen

Glädjande besked för fjällturismen

STF ser väldigt positivt på beskedet från regeringen att säkra framtida nattågstrafik i hela Sverige. Satsningen går ut på att ge en tågoperatör ett långsiktigt uppdrag att bedriva nattågstrafik och att regeringen skapar förutsättningar för investeringar och upprustning av nattågen.

 – Jag vill rikta ett stort tack till alla våra medlemmar och andra som engagerat sig i vår kampanj för att rädda nattågen. Regeringsbeskedet ser vi som ett kvitto på att engagemang lönar sig, säger Magnus Ling, Generalsekreterare i Svenska Turistföreningen.

– STF har under ett drygt år jobbat för att få regeringen, Trafikverket och SJ att ta sitt ansvar för den svenska nattågstrafiken till norra Sverige. Över 57 000 personer skrev på vår namninsamling och vi har sett till att frågan har debatterats både i riksdagen och regionalt, säger Magnus Ling

Nattågen är avgörande för att den norrländska glesbygden inte skall utarmas. Turismen är en av få näringar som växer i Jämtland och nordligaste Sverige. Turismen skapar arbetstillfällen och därmed försörjningsmöjlighet. Turism är helt beroende av bra infrastruktur som till exempel goda tågförbindelser. Det vet STF som bedriver mycket verksamhet i norra Sverige.

– Att förenkla resandet med nattåg så att man slipper byten och upprustning av komforten tror vi är avgörande om tjänsten ska bli ännu mer efterfrågad. Det låter som att regeringen nu skapar grunden för en modern tjänst som öppnar hållbart resande för de allt fler som vill vandra och åka skidor i den svenska fjällvärlden. Det är precis det vi kämpat för, bättre förutsättningar för en hållbar turism säger Magnus Ling.

Magnus Ling, Generalsekreterare i Svenska Turistföreningen.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-03-25 08:47   Avslutat Medlemskap 201709
Det är givetvis glädjande. Trist bara att konstatera att beslutet antagligen tillkommit för att tillfredställa de önskemål som funnits från befolkningen i landets södra delar på tillgång till transport till ett "rekreationsområde" i första hand. Om det endast hade handlat om de boende i Norr så hade det nog inte blivit ett sådant beslut.De lokala politikerna i Norr är tyvärr som de berömda tre små aporna. Väldresserade och mycket tysta.
 
2017-03-25 18:53   Annananna
Så bra! Vi får hoppas på att man jobbar för att man ska ha fungerande nattågstrafik i hela Europa också!!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in