Nyheter > Fredrika har cyklat i mål i Sundsvall!

Fredrika har cyklat i mål i Sundsvall!

Fredrika i Bolivia.

45 länder har det hunnit bli i fem världsdelar under de nästan tre åren Fredrika har cyklat.

- Jag rullade sista biten in till Sundsvall på ren glädje. Jag hade minst lika mycket fjärilar i magen inför att komma hem som jag hade inför att sparka igång det här för mer än 1000 dagar sedan. Det har varit utmanande sista dagar i kylan men jag har längtat så efter vintern och är så glad över att Norrland välkomnat mig som bara Norrland kan. Den här mållinjen är ett symboliskt avslut, men känns ännu mer som en ny början, säger en lycklig Fredrika Ek.

Under resans gång har Fredrika drivit en välgörenhetsinsamling till förmån för organisationen ActionAid för att ge utsatta flickor och kvinnor möjligheten till ett drägligt liv utan fattigdom och förtryck. Målet var 4000 cyklade mil och att få varje mil sponsrad med 100 kr, vilket skulle gett en total summa på 400 000 kr. Det målet nåddes redan förra sommaren och är nu uppe i cirka 750 000 kr.

– Vi på ActionAid är oerhört tacksamma och imponerade av Fredrikas enastående prestation. Det hon gjort betyder otroligt mycket för utsatta flickor och kvinnor världen över. Jag tror också att vi är många som känner oss enormt inspirerade av Fredrika som person, hennes värme, målmedvetenhet och inställning till människor. Fredrika är verkligen ett levande bevis på att rädslan för det okända ofta är obefogad och att fantastiska möten kan uppstå mellan människor under de mest oförutsedda omständigheter, säger Johanna Granhage, insamlingschef, ActionAid Sverige.

Idén till äventyret formulerades för första gången då Fredrika under 2013 korsade Europa på cykel. De 400 mil som då tog henne genom åtta europeiska länder, över österrikiska Alperna och den utmanande Jakobsleden i norra Spanien räckte inte på långa vägar.

Fredrika finns på The Bike Ramble på Facebook, @thebikeramble på Instagram och på hemsidan www.thebikeramble.com

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-01-15 19:07   MonicaKa
Har varit fantastiskt att följa alla dessa 1000 dagarna, otroligt härliga bilder och fina möten på blogg och Instagram!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!