Nyheter > Fototävling för actionsport och äventyr ...

Fototävling för actionsport och äventyr lockar tusentals


Lorenz Holder vann 2016 med sin cykelbild, tagen vid ”Devil’s Bridge” i tyska byn Kromlau. Foto: Lorenz Holder/Red Bull Illume.

Som alla stora internationella mästerskap hålls fototävlingen Red Bull Illume med några års uppehåll mellan upplagorna. När tävlingen avgjordes senast för tre år sedan deltog över 5 600 fotografer med nästan 35 000 bilder. I år växer den ytterligare med två helt nya kategorier.

2019 är den femte upplagan i ordningen sedan starten 2007. Precis som tidigare är det fokus på kreativa bilder som fångar de allra häftigaste ögonblicken, miljöerna och känslorna inom actionsport och äventyr. Bilder som också som lyckas spegla både fotografernas och utövarnas passion och livsstil.

När Red Bull Illume avgjordes 2016 vann Lorenz Holder från Tyskland. Vinnarbilden i kategorin Masterpiece gav honom även totalsegern i tävlingen. Talangfulle Holder tog dessutom hem en kategoriseger i Playground och var finalist i New Creativity.

En nyhet i årets Red Bull Illume är att tävlingen har uppdaterats med två helt nya tävlingskategorier: Instagram och Video (Moving Images).

I kategorin Instagram tävlar fotograferna genom att nominera sina bilder på Instagram genom att tagga @redbullillume och ange #rbi19submission. Bidrag i kan nomineras månadsvis från 1 februari till den 14 juni. En vinnarbild utses varje månad under perioden.

I videokategorin är det korta klipp som gäller. Tävlingen välkomnar äventyrs- eller actionsportsekvenser som är mellan 5 – 30 sekunder långa.

Videobidrag och bilder i övriga fotokategorier kan nomineras från den 1 maj fram till den 31 juli.

Under 2019 kan man välja att tävla i följande elva kategorier:

 • Innovation by Sony
 • Best of Instagram by SanDisk
 • Creative by Skylum
 • Emerging
 • Energy
 • Lifestyle
 • Masterpiece
 • Moving Images
 • Playground
 • Raw
 • Wings

De tiotusentals bidragen bedöms av en jury bestående av 50 framstående bildredaktörer och digitala experter från några av världens mest kända tidningar och nyhetsbyråer.

Under hösten överlägger juryn för att utse fem finalister i varje kategori som ocskå bjuds in till Red Bull Illume Winner Award Ceremony i november. Där avslöjas de elva kategorivinnarna samt en totalvinnare.

Mer information om Red Bull Illlume, hur tävlingen går till och de vinnande bilderna från tidigare upplagor.


Vinnarbilden i kategorin Energy 2016. Foto: Luke Shadbolt/Red Bull Illume


Vinnarbilden i kategorin Playground. Foto: Lorenz Holder

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-02-07 06:36   Grimmer
Och samtidigt göra reklam för något så onyttigt som energidryck?
 
2019-02-10 09:54   fuchs
Bli ju roliga bilder men synd att de är så himla tillfixad att de inte känns äkta längre.
Som den där vinnarbilden. Ljuset och speglingarna stämmer nog inte på en del ställen i denna bild.
 
2019-02-10 12:00   sachsaren
Rakotzbron - som den egentligen heter - är avstängd pga akut rasrisk. Redan 2016 när bilden togs var det absolut förbjudet att beträda bron. Vem som helst som är vid sina sinnens fulla bruk förstår och inser nödvändigheten.

De lokala är väldigt sura och oförstående att ett dokumenterat lagbrott har blivit vinnerbild.

https://www.lr-online.de/lausitz/weisswasser/verbotener-blickfang-auf-der-rakotzbruecke_aid-4072769
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in