Fjällräven mini Classic

13 juni-14 juni 2009. Äventyr på gång i sommar Friluftsfrämjandet och Naturkompaniet ordnar en 55 kilometer lång vandring längs Gästrikeleden i juni.

Av: Esa Kuosko

Upptäck Gästrikland i en vandring mellan Kungsberget och Medskogssjön.
En 55 kilometer lång utmaning längs Gästrikeleden.

Den 13-14 juni samordnas av Friluftsfrämjandet och Naturkompaniet en 55 kilometer lång vandring längs Gästrikeleden. Närmare bestämt mellan Kungsberget och Medskogssjön.
Idén är hämtad från Fjällräven Classic, ett 110 kilometer långt vandringslopp mellan Nikkaluokta och Abisko i Lappland.
Eftersom loppet i Gästrikland blir hälften så långt har vi valt att kalla det Fjällräven Mini Classic.
Det är ingen tävling, utan en vandring. En chans att få ut folk i naturen. Man vill också lyfta fram Gästrikeleden och den vackra natur vi faktiskt har här omkring. Det ger även folk som ska ut i fjällen i sommar en chans att testa sin utrustning.
Det ska vara kul att komma ut i naturen. Det här kommer att bli en riktig upplevelse med många intryck och nya bekantskaper att dela erfarenheter med.
På kartan man får med sig kommer det att finnas markeringar på alltifrån källor, utsiktsplatser m.m. Så ta en paus och glöm inte beskåda vår natur.
För den som önskar kan man gå hela svängen på en gång, eller välja att stanna och övernatta i tält som du själv bär med dig.
Packningen kommer inte att vara något problem. Bränsle till campingkök ingår nämligen, och mat kommer att kunna fås efter vägen. Check-points kommer att finnas på en del ställen i leden där bränsle, mat och första hjälpen erhålls. Guider finns med på vandringen, för nybörjare kan det kännas som en trygghet att det finns hjälp längs vägen. Att ta barnen med på vandringen ses inte som något hinder då vi är övertygade om att även kortare ben klarar av banan.
I Lappland har vandringsloppet haft stor framgång. I år är Fjällräven Classic fullbokat med över 2000 deltagare redan fem månader innan start. Och då började allt med endast 200 startande första året.
Vi tror att det finns goda utvecklingsmöjligheter även för Fjällräven Mini Classic. Tanken är att olika år använda olika sträckor av Gästrikeleden. Efter ett antal år har man sedan gått hela varvet.

I samband med målgång på söndag anordnas en friluftsmässa med tältvisning, kajakpaddling, m.m.

Samling vid Medskogssjöns camping,därifrån kommer det sen att gå buss till starten i Kungsberget.
Startavgiften är 500:- och inkluderar transport,gas och mat

Anmälan sker på gavle@friluftsfrämjandet.se eller på naturkompaniets butik i Gävle
Ange namn, adress, telefonnummer samt mailadress!
Intresset har varit stort och vi har redan fått in ett hundratal anmälningar i mitten av april.

KOM MED DU OCKSÅ!

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?

Att bygga broar

Common Values United jobbar för att öppna upp den svenska naturen för "barn från tredje kulturen". 7 kommentarer
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Glaciärvandring, klättring och balansgång längs en smal kam. Att ta sig till Sveriges två högsta toppar är inget för den höjdrädda. 4 kommentarer
Föreningen Hej främling och STF arrangerade förra helgen en fjällvandring för att ge fler möjlighet att må bra och hitta nya vänner.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.