Fjällräven lanserar den klassiska Grönlandsjackan för barn

Fjällräven fortsätter sin satsning på barnkläder genom att lansera två mycket funktionella och praktiska plagg för barn i form av den uppskattade Grönlandsjackan samt Vidda-byxan. båda i Fjällräven-materialet G-1000®.

Av: ulindh

Fjällräven fortsätter sin satsning på barnkläder genom att lansera två mycket funktionella och praktiska plagg för barn i form av den uppskattade Grönlandsjackan samt Vidda-byxan. båda i Fjällräven-materialet G-1000®.

Förra hösten lanserade Fjällräven sin mest sålda dunjacka, Expedition Down Jacket i barnstorlekar. Till årets vår- och sommarkollektion fortsätter introduktionen av barnkläder. Nu har en jacka samt en byxa i G-1000®-material tagits fram som är som gjorda för såväl tuffa barnlekar som utmanande väderförhållanden.

Kids Greenland Jacket och Kids Vidda Trousers säljs i storlekarna 98 – 140 i färgerna ”Sand” samt ”Dark Green”.
– Vi på Fjällräven är jätteglada över att få lansera kläder för barn eftersom vi vet hur viktigt det är att hela familjen har rätt kläder på sig för att upptäcka det underbara och spännande med naturen. Föräldrar som själva klär sig i funktionella och praktiska kläder vill oftast också klä sina barn på samma sätt, säger Mikael Andersson, Sverigechef på Fjällräven.

Kids Greenland JacketGrönlandsjackan är rak och höftlång till modellen. Yttertyget är gjord i den slitstarka G-1000®-väven, vilket är ett material som skyddar mot lättare regn och som enkelt kan förstärkas med naturligt Grönlandsvax för att bli helt vattentät. Originalet har en fast huva, medan barnjackan har en avtagbar huva utefter de riktlinjer som finns inom EU för säkerhet i barnkläder. Jackan är försedd med en tvåvägsdragkedja och är justerbar nertill. Den har två bröstfickor samt två tvåvägsfickor med lock samt en innerficka.
Rekommenderat cirkapris inkl. moms: 999 SEK

Kids Vidda TrousersVidda-byxan är liksom Grönlandsjackan gjord i G-1000®. Den är försedd med förstärkningar på bak och knän samt att den har en elastisk justering med knäppning i benslut.
Rekommenderat cirkapris inkl. moms: 699 SEK
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

För första gången har Patagonias Worn Wear Tour rullat igenom Sverige. Under sju stopp hann teamet ombord reparera över 500 friluftsplagg – också ... 3 kommentarer
Sextonde och sista delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 2 kommentarer
Femtonde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra" handlar om förpackning. 2 kommentarer
Fjortonde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra".
Trettonde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra".

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.