Nyheter > Fjällfararnas Vita Band för femte gången!

Fjällfararnas Vita Band för femte gången!

En av de allra mest hängivna ”Bandarna” är Niklas Eriksson från Hällefors i Västmanland. Han genomförde Vita Bandet första gången 2011 och har sedan dess gett sig iväg ytterligare tre gånger. Ett år fick han bryta, men tre fina diplom för fullt genomförd tur hänger på hans vägg.

Nu, den 12 februari, ger han sig alltså av ännu en gång tillsammans med sina hundar. ”Do it with passion or not at all” skriver Niklas på sin blogg – och det mottot följer han. 

Resan går att följa på skanderna.blogg.se , det går även att följa hans färdväg på Utsidans karta här.

Reglerna är generösa. Det finns inga begränsningar i tid eller färdsätt. Med undantag för att man ska passera väster om ett antal platser och färdas ickemotoriserat.
Självklart ska turen genomföras med största möjliga natur- och kulturhänsyn. Ambitionen och förhoppningen är att lyfta viktiga frågor som allemansrätt och bevarande och utveckling av de svenska fjällederna, tillsammans med exempelvis Naturvårdsverket, länsstyrelserna och Håll Sverige Rent.
Att genomföra Banden kräver god fysik, mental styrka och sunt säkerhetstänk. Samtidigt kan varje fjällfarare göra turen helt utifrån sina egna förutsättningar. Utmaningen ska dock inte underskattas.

Läs mer om Vita & Gröna Bandet.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in