Film under bar himmel - festivalen är tillbaka

Banff Open Air intar Stockholm och Göteborg i augusti med outdoor-loppis, aktiviteter och filmvisning under bar himmel.

Av: Alicia Schumacher

Foto: Banff Open Air

I mitten på augusti arrangeras Banff Open Air för andra året i rad i Sverige. Festivalen beskrivs som en fest för alla som gillar bergskultur, skidåkning, klättring, mountainbike och skönt häng. I år arrangeras den i Rålambshovsparken i Stockholm den 12 augusti följt av Azaleadalen i Göteborg den 19 augusti.

I både Stockholm och Göteborg bjuds det på en loppis med fokus på friluftsprylar, skönt häng med musik, olika aktiviteter och utställare från friluftsbranschen. När mörkret lagt sig visas nio filmer på teman inom ”mountain culture and adventure”, där tyngdpunkten ligger på skidåkning, mountainbike, klättring, wing suit och miljö. Filmerna är tidigare års festivalfavoriter från Banff Mountain Film Festival, en festival som startade i Banff i Kanada år 1976 och nu turnerar runt i ett femtiotal olika länder. Filmerna kommer visas under bar himmel på en 144 kvadratmeter stor bioduk.

– Packa picknick-korgen, bred ut filten och ta med dig dina vänner och familj. Detta är ett ”smakprov” på vad Banff Mountain Film Festival handlar om och passar alla åldrar, en oförglömlig filmhändelse för inbitna cineaster såväl som outdoorfantaster, säger Adrian Nordenborg, arrangör av Banff Open Air.

Festivalen är helt kostnadsfri och du hittar hela filmprogrammet här. 

Banff Open Air Stockholm

Datum: 12 augusti

Tid: Loppis, aktiviteter och utställning kl. 11-20, filmvisning kl. 21-23.30 (OBS cirkatider, film startar när det är mörkt nog.)

Plats: Rålambshovsparken, Stockholm

Banff Open Air Göteborg

Datum: 19 augusti

Tid: Loppis, aktiviteter och utställning kl. 11-20, filmvisning kl. 21-23.30 (OBS cirkatider, film startar när det är mörkt nog.)

Plats: Azaleadalen, Göteborg

Foto: Banff Open Air

 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?

Läs mer

Den 9 september är det Vandringens dag och det finns flera guidade vandringar att anmäla sig till. 1 kommentar
Mattias har klippt ihop en liten film från en härlig höstvandring för några år sedan. Vandringen gick mellan Abisko-Kebnekaise-Nikkaluokta. Kanske ...
Under fem dagar i juni 2019 gjordes denna solovandring i Bunnerfjällen i Vålådalens naturreservat, Jämtland. 11 kommentarer
Det är inte ofta man kan se Sveriges högsta vattenfall i solljuset. Det händer bara ett par veckor kring midsommar. 4 kommentarer
Peter gjorde vintern 2016 en vintervandring med snöskor genom ekoparken Karhuvaara utanför Gällivare. Se filmen från vandringen. 1 kommentar

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.