Europas första Surfstream till Sundsvall

Himlabadet i Sundsvall blir först i Europa med surfmaskinen Surfstream. Samtidigt som namnet på Sundsvalls nya äventyrsbad offentliggjordes idag gick man ut med nyheten.
– Surfsugna kommer ha möjlighet att surfa året runt, säger Hasse Bergqvist, arenachef på Himlabadet.

Av: admin

Himlabadet i Sundsvall blir först i Europa med surfmaskinen Surfstream. Samtidigt som namnet på Sundsvalls nya äventyrsbad offentliggjordes idag gick man ut med nyheten. 
- Surfsugna kommer ha möjlighet att surfa året runt, säger Hasse Bergqvist, arenachef på Himlabadet.

I anslutning till äventyrsdelen i Himlabadet kommer det att finnas en Surfstream, surfmaskin, där besökaren kan surfa på en konstgjord våg. Den är en utvecklad i form av en flodvåg som ger en känsla av att surfa på riktiga vågor. Himlabadets Surfsteam blir den första i Europa, idag finns en Surfstream i Karibien och en i Taiwan.
- Vi valde Surfstream som leverantör då vi kan anpassa den efter våra önskemål. Surfstreamen är flexibel då flera personer kan surfa samtidigt och hastigheten på vattnet går att reglera för att anpassa surfen efter besökarens kunskapsnivå och önskemål. Nybörjaren ligger ner på brädan för att sen avancera till stående, säger Hasse Bergqvist, arenachef på Himlabadet.
Badet öppnar sommaren 2010 och kommer bland annat att erbjuda en surfmaskin (Surfstream) där besökaren kan surfa inomhus, tre vattenrutschbanor, bubbelpooler, klättervägg och stort barnpoolsområde. Allt för att hela familjen ska få ut vad just de vill av badet. En ny relaxavdelning med stor takterrass mot Selångersån och en kombibassäng för rehabiliteringsträning och babysim kommer också att byggas.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Följ guiden för att klä dig rätt för kallvatten. Perfekt guiden för kite- och vindsurfaren.
Nyligen besökte han Bretagne i Sydvästra Frankrike... En vanlig resa med familjen. De bodde som man gör i 40 års åldern.. på hotell och i hus... När de befann sig där nere poppade en mycket märklig ... 2 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.