Nyheter > Enkät om wearable inom friluftsliv

Enkät om wearable inom friluftsliv

Jonas och Jacob är två Master-studenter från Chalmers tekniska högskola inom området 'Industrial Design Engineering' och 'Product Development'.

De kommer att utveckla ett koncept inom wearables (alltså aktivitetsband, smartwatches och annat inom det stora området). Ämnet och kontexten för konceptet är outdoor life, med fokus på den personliga hälsan och träning, men också inom miljö (så som luftkvalité och vattenkvalité, något som blir allt viktigare och mer aktuellt).

De har sammanställt en enkät till en förundersökning som de vill ha hjälp att få svar på.

Länk till enkäten

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-02-04 10:10   troswe
Om man nu vänder sig till svenska personer så bör man skriva och formlerna sig på svenska! Inte för att jag har några svårigheter att läsa engelska, så kan det ju finnas dom som har det... I Sverige använder vi oss av Svenska!

Därav hoppar jag denna enkät, tycker det är så sorgligt att vårat språk urholkas mer och mer, allt ska stå på engelska eller ha "coola" engelska namn och reklamen som vänder sig till svenskar och med svenska produkter är inte ett dugg bättre!

Dags att sätta ner foten mot denna anglofiliska hysterin!

Over & Out

Mvh troswe
 
Svar 2017-02-06 11:00   Trottoarbonden
I totally agree....jag vägrar jag med.

/Sura Gubben :-)
 
2017-02-04 11:07   fowwe
Jag fyllde i enkäten för att se vad den gick ut på. Gick ganska fort. Den handlar inte om friluftsliv utan mer om fysisk träning och intresset för kroppen.
Håller med troswe att det pågår en anglofiering i Sverige. Det har det gjort mycket länge, så det är inget nytt. När det gäller friluftsliv har vi en fin tradition i vårt land - jag skulle säga att den är unik. Det handlar framför allt inte om prestation utan om naturupplevelse. Medan det i andra länder (inte minst USA) finns ett mycket större fokus på prestation. Vi behöver vara rädda om det vi har.
 
2017-02-05 09:36   seobserver
Gunnar Emanuel Sträng håller jag med om hans klagan på anglofieringen och intet annat.

Frilutfsliv som vi brukar det till huvudsak är en upplevelse verksamhet.

Att man utomlands brukar naturen för att prestera är oss oftast främmande. Givetvis behövs då alla dessa manicker samt några som kommer nästa år och så vidare.

En svensk undersökning borde kunna ske på svenska även om den skall presenteras på engelska.

Klart Slut!
 
2017-02-06 11:16   ohlinj
Kul!! Smart att vända sig till Utsidan för enkäten.

Angående engelska... Då man i skolan och ute i näringslivet ofta använder sig av engelska blir det naturligt att när något är kopplat till det skriva på det språket. Finns säkerligen många engelsktalande som läser här på utsidan också som med hjälp av tex google chrome översätter hemsidan. Tycker det är onödigt att gnälla.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!

Aktuellt: Trevlig helg!