Eldig finsk himmel vinnare i fototävlingen

Nu är vår första fototävling avgjord, med tre riktigt bra och sinsemellan väldigt olika bilder på vinnarplats och massor av andra bra, spännande och roliga bilder i ledet.

Av: Christer Lindh

Nu är Utsidans första fototävling avgjord!  Det kom in 112 bilder från lika många fotografer, som på olika sätt berättar om den sommar som gick. Här finns allt mellan otroliga landskap och hisnande äventyr till mysiga stunder i naturen med barnen - stunder man kommer komma ihåg framöver.

Dessa tre bilder vann, men bläddra igenom tävlingsalbumet själv - det finns många fina, spännande och roliga bilder som ni inte får missa!

Vinnare: Johnny Backända

Som vinnare har ni röstat fram denna glödande fjällbild från Finland. Fotograf är Johnny Backända som får en bok i pris. Grattis Johnny!

Furuträsk
Förstora

Andraplats: Lars-Göran Abrahamssons

Som god tvåa kom Lars-Göran Abrahamssons fantastiska björnmöte. Las-Göran får, mycket passande, filmen Grizzlyman på DVD.

 Björnar i slagsmåls
Förstora

Tredjeplats: Lars-Erik Boberg

Lars-Erik Boberg har varit vid Stångtjärn utanför Falun och fångat denna harmoniska studie. Lars-Erik får ett Utsidan Silver-medlemskap i pris. 

Naturens konst vid Stångtjärn
Förstora

 

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2007-09-25 12:06   cnygardh
Värdiga vinnare!
En liten fråga... hur många röster kom det in?
 
2007-09-25 22:50   Christer Lindh
Lite klent faktiskt, bara 166 st som röstat
 
2007-09-26 05:58   sundancekid
Jag kan ju bara komma med min personliga åsikt, men den störta anledningen till att jag inte "orkade" rösta var att antalet bilder att bläddra genom var över 100 st. Inte för att jag har bråttom i allmänhet, men det är halvt krävande. Visst att man kunde rösta på hur många bilder man vill, men personligen föredrar jag att först se ALLA bilder och SEDAN göra min bedömning på värdiga vinnare, vilket skulle kunna variera från en till allihopa rent teoretiskt.

Även om man kunde rösta ett flertal gånger så tror jag att fler skulle röstat om urvalet hade vart låt säga 20 st bilder och samtliga vart på samma sida så man kunde scrolla ner och jämföra lättare. Samt att man kanske kunde röstat på, låt säga 5 av dem. Bara en tanke i förbifarten.

Dock måste jag säga att vinnarbilden är smått magiskt och utan att ha sett alla alternativ så känns den väldigt värdig som segrare!
 
2007-09-26 09:48   kristofer_wallmark
Värdiga vinnare! Själv röstade jag på tvåan, synd att Lasse inte vann. Snacka om att fånga ögonblicket i naturen - mycket imponerande!

Men de andra två är självklart också väldigt fina. Förvånande få som röstade...
 
2007-09-26 15:37   Avslzyx
Spännande tävling med en inte helt oväntad vinnare. Tyckte dock att himlen såg lite konstgjord ut. Men fotografen har klokt redovisat att han använt ett graderat filter. Neutralt eller gulfärgat är dock frågan? Nåja, jag hade denna som nummer tre på min lista. Det är en bra bild!

Jag röstade själv på "Ovädersbungy". Efter en snabb genomgång av bilderna kände jag att den var klart bäst. Dramatisk i både berättelse och färgskala. Den verkar bara ha fått en röst (1/166=0.60%). Lustigt!
 
2007-09-27 17:49   Christer Lindh
Lars - jag förstår att 100 bilder är många, men det var ju så många som var med helt enkelt. Det går dock att se alla tumnaglarna på en sida för en grovsållning - men tex 100 bilder på en sida skulle ta ett bra tag att ladda hem. Men man kan tänka sig att man såg tex 10 i taget, då kunde man ta till sig fler på kortare tid.

Nästa gång kan vi prova att köra så att man kan nominera flera bilder till toppplatserna - så slipper man det där extra momentet att sålla fram den allra bästa av de favoriter man hittar.
 
2007-09-27 23:03   kristofer_wallmark
När kommer nästa tävling, Christer?

En idé kan ju vara att köra en för varje årstid: "Hösten som gick", "Vintern som gick" o.s.v.!
 
2007-09-30 15:23   Håkan Friberg
Vad är ett bra foto? I mitt tycke fanns det på tok för många uppenbart "manipulerade" bilder. Men det är kanske att jämföra med gamla tiders mörkrumsarbete?
 

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?
Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.

Att bygga broar

Common Values United jobbar för att öppna upp den svenska naturen för "barn från tredje kulturen". 7 kommentarer
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Norrskensentusiasten Carl Bergstrand ger sina bästa tips för att se och fota det färgstarka ljusfenomenet.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.