Ekologiskt naturgodis

Av: admin

Ung kvinnlig entreprenör lanserar ekologiskt naturgodis.

I vår tid och samhälle skall allt produceras, skapas och färdigställas snabbt smidigt och resultatet bör vara synonymt till perfektion. Människan kan om hon vill prestera otroligt mycket och skapa enormt kreativa lösningar på allt under press. Men frågan är, hur länge orkar vi?

I takt med det växande prestationssamhälle vi lever i och även är med och skapar ,växer även vårt behov av att använda jordens resurser i en allt snabbare takt. Idag utarmar vi vår jord för att utvinna så mycket som möjligt för största möjliga vinst, ofta ersätter vi innehåll i föda till något helt annat som skall föreställa det ursprungliga, det passar inte in att omvärdera eller ifrågasätta innehåll i föda som produceras för att det “perfekta” samhället skall kunna finnas tillgängligt, och frågan är återigen; hur länge kan detta fortgå?

Mitt namn är Ranja Maria Vardali och är 27 år gammal. Min kärlek till jorden, skogen, naturen och till en sund livsstil har jag haft sedan tonåren. Uppvuxen som jag är, i de jämtländska skogarna med naturen nära till hands inser jag hur mycket den betyder för mig och hur lite jag vill stödja vår massproducerande hektiska värld som förstör den.
Jag har alltid velat driva något eget, alltid velat arbeta med något som jag kan vara stolt över och framförallt stå för.

Idag jobbar jag som franchisetagare för Nutrinacks eftersom jag kan identifiera mig med företagets produkter men viktigast av allt för de värderingar vi står för. Vi vill att alla skall kunna äta nötter och naturgodis utan en massa onödiga tillsatser och härdade fetter. Vi tycker att det är vårt ansvar som företag, grossist och producent att skapa en moralisk debatt kring denna viktiga fråga. Även om vi har en bra bit kvar ser jag ett växande intresse bland oss svenskar vad gäller miljömedvetenhet och våra tankar kring hälsa. Vi kanske har ätit nog med onyttigheter?

Mer information om produkten

Läs mer

Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Det går att göra många matiga smörgåsar med varierande pålägg som passar bra för dagsturerna. Här är några tips! 2 kommentarer
Eric Tornblad har kommit ut med en ny bok - Snabblagat på tur - utgiven på Calazo förlag. Här kommer ett recept ur boken. 2 kommentarer
Det är hög tid att ta tillvara säsongens svamp och grönsaker. Torkning är en bra konserveringsmetod som ger lång hållbarhet och tar lite plats.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.