Nyheter > Det finns alternativ till Black Friday

Det finns alternativ till Black Friday

Det är inte alla handlare som ställer sig bakom Black Friday och tycker att vi ska handla mer med lockpriser. De försöker istället att starta andra alternativ som skapar lite mer hållbara värden och mindre köphets.

REI i Amerika stänger för tredje året i rad alla sina butiker och ger sina anställda ledigt för att istället vara ute i naturen. Deras slogan för dagen är "On Black Friday I´ll be outside" #optoutside. 

Haglöfs skänker alla intäkter från produkter märkta med Sustainable Choice som säljs i deras egna butiker och e-handel fredagen den 24 november, till organisationen POW – Protect Our Winters. 71% av Haglöfs produkter är märkta med Sustainable Choice.

Destinationerna Björkliden och Riksgränsen skänker 20% av sina intäkter vid bokning av logi under fredagen den 24 november, till organisationen POW.

Butiken Höjdmeter i Kiruna kör samma priser som de brukar ha men skänker 10% av dagsomsättningen till det lokala föreningslivet.

Naturkompaniet har en egen variant, Svart Fredag. Har du kängor som behöver vaxas kan du lämna in dem och få dem vaxade. Medans du väntar får du en kopp svart kaffe från Lemmel Kaffe. Kängorna ska vara rengjorda innan inlämning.

Klädmärket Snoot skänker 20% av sin försäljning under dagen till Världsnaturfondens Östersjöprojekt.

Andra hållbara alternativ är ju att köpa begagnade prylar eller att själv ta en tur ut i naturen!

Utsidans Prylmarknad

 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!