Nyheter > Den bästa flytvästen är den du har på dig

Den bästa flytvästen är den du har på dig

85 procent av personerna som anträffas omkomna genom drunkning i samband med fritidsbåtsolyckor saknar flytväst. 80 procent är män mellan 50-90 år och de flesta drunkningsolyckorna inträffar i insjö och med mindre fritidsbåtar. Årligen mister cirka 20 personer livet vid drunkningsolyckor med fritidsbåtar och totalt omkommer cirka 120 personer årligen genom drunkning i Sverige.

Den 15 - 21 maj pågår kampanjen; ”Wear It, Sweden! – Den bästa flytvästen är den du har på dig”.

Det är vår övertygelse att olyckor i, vid och på vatten kan förebyggas, och det med relativt enkla och i sammanhanget billiga åtgärder. Till exempel att alla alltid bär flytväst när man åker eller kör sin fritidsbåt. Det kan rädda liv!

Varje dag under kampanjen kommer en specifik aktivitet eller riskgrupp synliggöras för att uppmärksamma nödvändigheten av att; ”den bästa flytvästen är den du har på dig”. Kampanjen avrundas den 21 maj genom att vi särskilt lyfter det faktum att det runt om i landet finns flytvästdepåer, som stöttas av Svenska Livräddningssällskapet. I flytvästdepåerna kan man som privatperson, förening eller kommunal verksamhet låna eller hyra flytvästar om man exempelvis ska göra enstaka eller tillfälliga utflykter till sjöss. Det är femte året som kampanjen Wear It, Sweden! genomförs på initiativ av Svenska Livräddningssällskapet.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook