Nyheter > De vilda blommornas dag 16 juni

De vilda blommornas dag 16 juni

Syftet med De Vilda Blommornas Dag är att bjuda in människor till vandringar i blommornas värld för att på så vis skapa ett större intresse för vår flora och lyfta fram botaniken. Vandringar erbjuds på många håll i landet.

Sveriges, och Nordens, mest omfattande officiella blomstervandring!

Under en och samma dag går tusentals människor på blomstervandringar i Sverige, Norge, Finland, Island, Danmark och samt de därtill hörande Färöarna och Grönland. Denna dag ges människor möjlighet att gå ut på blomstervandring, där vi tittar på och lär oss om våra vilda växter och upplever naturen i vår närhet.

De vilda blommornas dag är ett samnordiskt arrangemang mellan de nationella botaniska föreningarna: Dansk Botanisk Forening, Norsk Botanisk Forening och Svenska Botaniska Föreningen.
Ända sedan starten i Sverige, den 9 juni 2002, står Svenska Botaniska Föreningen (SBF), som huvudarrangör.  SBF samverkar med regionala och lokala föreningar, organisationer, och enskilda botanister i hela vårt avlånga land för att det ska finnas vandringar i hela landet.
Den sker en söndag i juni varje år, och tillägnas Nordens vilda flora.

Syftet med De Vilda Blommornas Dag är att bjuda in människor till vandringar i blommornas värld, så att vi tillsammans kan uppleva, njuta och bekanta oss med den mångfald av vilda växter som finns i vår närhet. På så vis kan vi skapa ett större intresse för vår flora och lyfta fram botaniken.

Kom som du är!
Tag gärna med fika och kläder efter väder. Inga förkunskaper är nödvändiga, det kostar inget att delta.

Hitta en vandring i din närhet här.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar