Nyheter > Boknytt

Boknytt

Barnens utebok
Här är en bok som kan locka barnen ut i naturen. I boken hittar du massor av förslag på lekar, recept, odlingstips och pyssel som du kan göra tillsammans med dina barn. Innehållet är uppdelat efter de olika årstiderna. Det finns också många små faktarutor om djur och natur utspridda i boken. Läs mer.

Weekendvandra kring Göteborg
Den här boken har samlat många av de finaste vandringarna på västkusten och kombinerat ihop dessa med mysiga boenden och ställen där man kan äta god mat. Ett mycket trevligt koncept! Läs mer om boken.

Mountainbikekarta Ånnaboda, Nora och Hjulsjö
Den här kartan beskriver det stora ledsystemet för mountainbike som på senare år har vuxit fram kring Ånnaboda och Nora strax norr om Örebro. Både på kartan och i naturen är alla leder numrerade och markerade med olika färger beroende på svårighetsgrad där grönt är lättast, följt av blått, rött och till sist svart. Läs mer om kartan.

Naturens dolda nätverk
Peter Wohlleben fick sitt publika genombrott med boken Trädens hemliga liv som han sen följde upp med Djurens gåtfulla liv. Nu kommer han ut med en ny bok Naturens dolda nätverk där han beskriver hur allt levande sammanflätas i ett finmaskigt och vittförgrenat nätverk som vi förmodligen aldrig kommer att förstå. Författaren tar med läsaren mellan olika arter och livsmiljöer och berättar bland annat varför myror håller bladlöss som husdjur och barrträd som skapar regn. Han beskriver en värld som har ett eget system där allt är noga avvägt och visar exempel på vad som kan hända när saker och ting kommer i obalans. Läs mer.