Nyheter > Billingeleden delas in i etapper för bättre ...

Billingeleden delas in i etapper för bättre tillgänglighet


Nu delas Billingeleden in i tydliga etapper för att ge fler möjlighet att uppleva den. Foto: Roger Borgelid/vastsverige.com

En ny karta för Billingeleden har tagits fram i samarbete mellan Next Skövde och Skara kommun. Nyheten med både kartan och leden är att den är uppdelad i kortare etapper, totalt åtta stycken. Vid varje etappstart finns det bra parkeringsmöjligheter och nya informationstavlor om leden.

Förutom en karta som går att köpa på bl.a. Turistcenter i Skövde finns leden också tillgängligt digitalt via Next Skövdes webbplats. Där finns etappbeskrivningar och en google-karta så att man via telefonen kan följa vart man är på leden när man är ute och vandrar.

- Vi har märkt en stor ökning på efterfrågan av vandringsledskartor på Skövde Turistcenter och de befintliga kartorna är helt slut. Så det är lägligt med en ny karta nu. Hela Billingeleden är 57 km plus en avstickare på 10 km till Simsjön. Det är inte många som går så långt i ett sträck. Så vi tror att efterfrågan på en etappindelning kommer att uppskattas, säger Tove Ekblad, ansvarig för Skövde Turistcenter på Next Skövde.

Det finns ett stort intresse för vandring just nu. Under maj månad var Billingeleden den mest visade sidan på Next Skövdes webbplats. Ett kartsläpp av den nya kartan gjordes under 17 juni där dagen till ära gratis kartor delades ut. 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar