Artiklar > Bilder från Patagonien (time-lapse)

Bilder från Patagonien (time-lapse)

Av: aksello

För att se i HD tryck här.

Denna film gjordes vid ett par olika tillfällen under min tremånaders långa Chileresa 2011. En del platser som är besökta, ligger i vildmarken och har föregåtts av dagar utav hiking. Den första platsen heter Chepu och ligger på ön Chiloé, sydamerikas näst största. Här ser man en flodkrök och en död skog. Platsen är väldigt mystisk. Det är en kort vandring ner till kusten där stränderna är långa och vackra. Man kunde paddla och tydligen var det en av de saker som rekommenderades att göras. Sen ser vi vulkanen Lonquimay från håll. Till den platsen var tvugna att ta oss med hyrbil och sen lite lätt vandring. Detta området hör egentligen inte till Patagonien utan Region Auracania, som för övrigt var fylld av vulkaner och annat spännande att se. Efter vulkanen ser lite bilder från Coyhaique, som är en knutpunkt i norra chilenska patagonien. Här ifrån kan man fortsätta sin resa i alla väderstreck, staden ligger i ett bergigt, grönskande område med mycket vandringsleder och floder att paddla. Det är en viktig plats för organisationen Patagonia Sin Represas, som vill hindra att man bygger dammar och elkraftsverk i området. Sedan ser vi berg i horisonten, ifrån området El Calafate, Argentina. Det är lite oklart om bergen vi tittar på är Chilenska eller Argentinska. Dem kan mycket väl vara båda delarna eftersom gränsen går över dom högsta topparna. Dom sista fyra platserna är från glaciären Grey. De är ifrån en 8 dagars vandring runt bergsmassivet, Torres del Paine. Vi ser inte dom kända granit-topparna, men desstå mer av glaciären som är en glaciärarm från det gigantiska Campo del Hielo sur, det södra istäcket. Världens största issamling om man inte räknar med polerna och grönland.

Ställ gärna frågor om resan, om kartor, om fotografitekniken mm. Jag har en ambition att fota mer time-lapsefilmer, för detta ändamål har jag även skapat en hemsida: www.timelapse.nu

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2011-09-30 11:29   Christer Lindh
Riktigt snyggt! Har du någon dolly eller hur har du gjort åkningarna?
 
2011-09-30 19:21   mcbain
Betygsätt gärna: 5
Snyggt gjort!
 
2011-09-30 23:02   aksello
Hej, ingen dolly. Det är panoreringar i den tagna bilden. mvh
 
2011-10-01 03:17   Tomas Eklund
Betygsätt gärna: 5
Tjusigt som tusan. Stämningsfullt!
 
2011-10-01 08:40   AndersPH
Snyggt. Reste du på egen hand eller arrangerad resa?
 
Svar 2011-10-01 11:26   aksello
Reste under egen regi, nu har jag massor av kartor och information som jag gärna sprider vidare till andra som är sugna på att resa i Patagonien. Förhoppningsvis kommer även ett litet fotoreportage att dyka upp någonstans i höst/vinter
 
2011-10-01 10:32   Vandrare
Snyggt! Men jag hade tyckt det var bättre utan saakta zoomning i bilden, jag kan inte riktigt koncentrera mig på rörelserna i bilden. Blir nästan lite sjösjuk. Men de snabbare panoreringarna var bättre. Hur som helst, fantastiskt fint!
 
Svar 2011-10-01 11:28   aksello
Intressant att du tycker det och jag förstår vad du menar. Fast för min del förhöjer det stämmningen, det blir en till dimension. Kanske kan det bli lite mycket som händer på samma gång, fast jag försökte göra det smakfullt och stillsamt.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!