Nyheter > Årets första Vita bandare på väg

Årets första Vita bandare på väg

Nu är de första Vita bandarna på väg. Först ut är Lina Hallebratt, Mette Fosvald och hundarna Vega, Bounty och Peak som nyligen startade från Treriksröset.

Lina Hallebratt har gjort Vita bandet tidigare, denna gång har hon sällskap av sina hundar och danskan Mette Fosvald. De är de första som ger sig ut på Vita bandet och du kan följa dem i deras bloggar och även se var de befinner sig på kartan här på Utsidan.

Linas blogg hittar du här.

Mettes blogg är här.

Det är fler som planerar att göra Vita bandet i vinter, du här listas planerade turer.

Läs mer om Fjällfararnas Vita & Gröna Band.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-02-02 09:41   The Crow
Är det bara jag som blir orolig över att de verkat ligga still på samma ställe i typ fyra dagar?
 
2019-02-02 17:01   Airfoil
Är också lite orolig, men nu kl 17 verkar det som om hon ändå nått Kamasjaure. Spoten är uppdaterad där för en timme sedan. Hoppas kylan dämpar sig framöver.
 
2019-02-02 19:11   The Crow
Ja jag såg det med. Vet inte om den uppdaterar automatiskt eller bara när man trycker ok. Verkar ju som det senare annars har de skidat väldigt rakt :0).

Vet inte hur stor risken för laviner är me personligen hade jag kanske valt att ha den påslagen hela tiden medan jag förflyttade mig. Annars är man ju rökt iaf om nått händer.

Lite kul ändå hur nojig man blir av attxsitta och titta på sånt här.
 
2019-02-05 11:54   Christer Lindh
Mette fick tydligen något trassel med utrustningen, så de har delat på sig - Lina fortsätter ensam (men med hundarna förstås) och Mette är nu i Abisko för att göra nytt försök.
 
Svar 2019-02-05 16:53   The Crow
Ok, skönt att det verkar vara under kontroll iaf. Tufft att köra ensam då här års. Man lär ju vara duktigt utlämnad om det blir skitväder.
 
2019-02-05 19:09   Airfoil
Jag är bara SÅÅÅ imponerad! Kollar flera gånger per dag. Nu har Lina lagt upp dagbok på sin blogg också så att man kan läsa om hur dom kämpar på.
 
2019-02-06 09:08   The Crow
Mette verkar ha avbrutit. Jobbigt beslut säkert och ett antiklimax för henne. Fast ett modigt och bra beslut ändå. Det är farligt att chansa sig igenom vinterfjäll.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in