Nyheter > Andra upplagan av Winter Jam

Andra upplagan av Winter Jam

Världens bästa skid- och snowboardåkare kommer återigen att vara på plats på Stockholms Stadion för den andra upplagan av Winter Jam den 17 november. I årets mest actionspäckade gratisevenemang kommer åkarna att hoppa i den gigantiska snörampen ackompanjerade av musikartister av rang samt hårresande FMX och skoter freestyle-uppvisningar. Inte mindre än 40 000 USD (cirka 250 000 SEK) i prispotten.

I år sker allt under samma dag. Både skidåkare och snowboardåkare utmanar det stora hoppet lördagen den 17 november. Skidåkarna i Peak Performance King of Style och snowboardåkarna i en av Nokias Snowboard FIS World Cup Big Air-tävlingar runt om i världen 2007/2008. Organisatören Ulf Mård på MårdHagen Event avslöjar att den gigantiska rampen blir ännu lite bättre i år: ”vi kommer att se till att det blir en skönare inrun och längre transition för att åkarna ska få ännu bättre förutsättningar.”

För världscuptävlingen i snowboard kommer 75 åkare att ingå i startfältet med bland annat Chris Sörman, Stephan Maurer (vinnare av fresstyle.ch 2007), Risto Matila, Anti Auti, Nils Arvidsson, Jonas Carlsson och Iouri Podladtchikov.

Världstjärnorna inom freeskiing Jon Olsson, Jakob Wester och fjolårets vinnare Sammy Carlson från USA är redan bekräftade för Peak Performance King of Style. Alla stora internationella namn har också tackat ja och kommuniceras så fort det är bekräftat.

Dessutom står en ny generation svenska åkare på deltagarlistan för både snowboard- och skidtävlingen. Relativt okända namn men med stor talang och framtid, vilket var ett av Svenska Skidförbundets mål med Winter Jam förra året – att det skulle ske en nyrekrytering inom skidor och snowboard. En komplett åkarlista kommuniceras inom kort.

Nytt för i år är uppvisningar i freestyle motocross (Red Bull FMX) och skoter freestyle (Red Bull SFX) med bland annat skoterföraren Daniel Bodin, som satte världsrekord i Alaska i våras med världens längsta backflip på skoter (40m!). Liksom förra året byggs en rail öppen för alla.

De svenska skid- och snowboardleverantörerna är också på plats med en mängd erbjudanden till besökarna.


För mer information

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in