Äkta norskt highcamp - fast i Sverige

Av: admin

Det klassiska norska klädmärket Norröna satsar stort i Sverige - på mer än bara försäljning av kläder. Nu vill norrmännen även bjuda svenskarna på äkta skidkultur genom sitt evenemang, purefreeridecamp, i Abisko den 16-19 april, 2009. För första gången i Sverige arrangeras nu ett så kallat highcamp. Highcamp, där skidåkare möts för en långhelg, ofta på en fjällstation, för att dela sin passion för toppturer och utrustning. I Norge är highcamp sedan länge fantastsikt populärt med många deltagare.

Platsen Norröna har valt som bas för sitt camp är STF:s fjällstation i Abisko. Abisko ligger bara ett stenkast från gränsen med Norges bästa toppturer runt hörnet. Den lättillgängliga alpina miljön i området Abisko-Narvik är storslagen och helgens utbud av aktiviteter är stort.

Under dagarna erbjuds det toppturer i oslagbara fjällområden, guidade av bergsguider. "I vår alpina miljö är det självklart att vi använder bergsguider för att garantera en hög kvalitet och säkerhet", säger Stefan Mårtensson, fjällchef på STF Abisko Turiststation.

Mats Nyström, säljansvarig på Norröna i Sverige är en av initiativtagarna till purefreeridecamp.
"Vi vill gärna föra in highcamp i Sverige där det alltid är en skön stämning från alla härliga människor som är med. Det är ett brett utbud av skidåkning, offpistguidning och kurser på dagarna som följs av häftiga rytmer och rockig musik på kvällarna " säger Mats Nyström.
"Vi tror att detta är precis vad som behövs i Sverige och vi har sett en stark efterfrågan på just highcamp när vi varit ute bland våra svenska kunder och återförsäljare" tillägger han.
Ordet "pure" kommer från Norrönas satsning på ekologiska kläder och även hela helgen har en miljövänlig profil med till exempel endast ekologisk mat.

På STF Abisko, platsen där allt kommer att ske, ser man mycket positivt på evenemanget. "Vi är mycket glada att få arrangera detta highcamp här i Abisko, idén och konceptet är helt rätt och passar vår vinterprofil bra.", säger Stefan Mårtensson, fjällchef på STF Abisko Turiststation. Platserna till purefreeridecamp i Abisko släpps den 9 februari 2009.

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?
Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
Frågor angående ”rätt” vildmarksutrustning ökar. Vissa föremål är “nödvändiga” men de finns massa varianter! Hur lång turen är spelar roll men det ... 7 kommentarer

Vasaarenan på turskidor

7 dagars tur i februari vid Vasaloppets spår. 5 kommentarer

Dramatisk vintertur

Den senaste tiden har det blåst mycket, och det kommer så att fortsätta några dagar till! Ni som känner för att läsa om stormar i den trygga ... 4 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.