Nyheter > 14 meter lång träbro på plats i Molkom

14 meter lång träbro på plats i Molkom

En 14 meter lång träbro har lyfts på plats i Östanås, norr om Molkom. Den nya bron är en del av en större upprustning av vandringslederna i den gamla bruksmiljön.

Den gamla träbron var i dåligt skick och har nu ersatts av en ny bro av limträ. Förutom bron har Karlstads kommun även satt ut två spänger och två trappor, varav en lite längre. 

- Vi tycker att det är viktigt att fler ska hitta ut i vår fina natur. I Östanås fanns det även fina kulturmiljöer, bland annat en gammal kvarn som vi hoppas att fler ska upptäcka, säger Håkan Eriksson, chef för enheten skog och friluftsliv.

Karlstads kommun har även tillgänglighetsanpassat en gammal väg som leder fram till ett vindskydd med grillplats. Vägen är cirka 120 meter lång och gör det nu möjlighet för alla, oavsett förutsättningar att ta sig ut längs leden.

Fakta om Östanås

Under 1800-talets mitt upplevde Östanås sina glansdagar. Då fanns här ett stort järnbruk som varit igång sedan 1600-talet och även en såg, ett tegelbruk och ett gjuteri. Även om många byggnader från den här tiden är rivna är bruksmiljön välbevarad. I den omgivande naturen finns många kulturlämningar, som vittnar om hur det kan ha sett ut på platsen en gång. Området är rikt på strövstigar och här finns en natur- och kulturstig med lärorika informationsskyltar som Byalaget Älvan har ställt i ordning.

I området finns:

  • Pinoleden 5,1 km.
  • Natur- och kulturstig 4,1 km.
  • Butorpsleden ca 11 km.
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!